Word maatje

Wij zoeken vrijwilligers die (ex-)vluchtelingen willen ondersteunen bij het (her)ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. Wil jij de komende tijd een (ex-)vluchteling op weg helpen in Nederland? Word dan maatje bij een ToekomstAcademie bij jou in de buurt!

Maatje, wat houdt dat in?
Als maatje bied je een (ex-)vluchteling ondersteuning bij zijn of haar sociale en professionele ontwikkeling. Dit doe je door bijvoorbeeld samen te werken aan een opdracht, te koken, een open dag te bezoeken of iets leuks te ondernemen. Maatje ben je minimaal 4 maanden lang en het kost je maar circa 2 uur per week, waar je heel veel moois voor terugkrijgt!

Door maatje te worden werk ook jij aan jezelf! Je ontmoet iemand die je waarschijnlijk anders nooit had ontmoet, je leert om te gaan met culturele en sociale verschillen en krijgt training van NDC. Op deze manier werk je niet alleen aan je CV, maar verbreed je ook je eigen horizon.

‘…dat je echt een warm gevoel ontwikkelt voor mensen die eerst zo buiten je belevingswereld vallen, volgens mij is dat toch een van de mooiere dingen die je in het leven kunt meemaken.’

– Joep (22), maatje van twee vluchtelingen (18 en 21 jaar)


Interesse?
Lees hier de ervaringsverhalen van onze vrijwilligers. Kom naar de eerstvolgende informatieavond in Utrecht (zie agenda), neem contact op via vrijwilligers@newdutchconnections.nl of bel met 06 534 416 77.