Als bedrijf

Hechten jullie binnen jullie organisatie veel waarde aan MVO? Dan ben je bij ons aan het goede adres! NDC biedt verschillende mogelijkheden:

Ontwikkelen module
Ontwikkel samen met ons een leermodule! Als partner verzorg je twaalf weken lang wekelijks een les binnen jouw vakgebied. De jongeren krijgen op deze manier niet alleen les van professionals binnen de sector waar hun interesse ligt, maar ook een kijkje binnen het kantoorleven of op de werkvloer.

Organisaties met wie wij samenwerken:

  • Accenture (ICT)
  • Arcadis (Engineering: bekijk het filmpje hieronder)
  • ABN AMRO (Business)
  • Rode Kruis (Zorg)
  • DLA Piper/ Pro Bono Connect/ Leiden Law School (Know your rights)
  • Albert Heijn (Retail)
  • BizzoMate (ICT)
  • Zuidelijk Toneel (Kunst & Cultuur)

Wil je meer weten? We gaan graag met je in gesprek om te kijken hoe we de samenwerking het beste vorm kunnen geven. Stuur een mailtje naar partners@newdutchconnections.nl

Leveren coaches
Vind je het belangrijk dat medewerkers iets terugdoen voor de maatschappij? Dan is het misschien een idee om ook de coaches voor je (eigen of een bestaande) module aan te leveren. Dit kost een medewerker gemiddeld 2 uur per week. New Dutch Connections biedt hiervoor training en intervisiebijeenkomsten.

Gastdocentschap
NDC is altijd op zoek naar inspirerende gastdocenten. Tijdens een gastles maken jongeren kennis met een beroep of beroepsgroep. Hierbij staat doen en ervaren centraal. De jongeren proeven even hoe het is om dat beroep uit te oefenen. Zo gaan ze in een garage daadwerkelijk sleutelen aan een auto of bereiden ze een gerecht in een restaurant. De gastles vindt vaak in-house bij een bedrijf plaats en duurt 2 tot 4 uur. In de opzet en uitvoer word je natuurlijk ondersteund door NDC.

Inspirerende leerplek
Een inspirerende leerplek is voor de jongeren de plek waar zij hun vragen kunnen stellen en mee kunnen lopen met professionals. Zo hebben de jongeren niet alleen een inspirerende dagbesteding, maar doen zij ook relevante ervaring op. Ervaring die zij kunnen gebruiken in hun toekomst. Als bedrijf kun je zowel een kortdurende leerplek aanbieden (1 à 2 dagen) als een langdurende (zelf te bepalen).

Doneren
Weet je niet wat je met je oude laptops aan moet? Of staat dat oude personenbusje in de weg? Aangezien wij als stichting afhankelijk zijn van subsidies en giften zijn wij ontzettend geholpen met jouw (oude) spullen! Neem voor meer informatie contact op met info@newdutchconnections.nl.

Natuurlijk doet New Dutch Connections graag wat terug voor bedrijven die hun kennis en sociaal kapitaal delen, bijvoorbeeld door middel van het aanbieden van een (korte) voorstelling of een workshop interculturele communicatie. Ook kan oprichter Bright Richards als spreker optreden op een evenement of congres. Informeer gerust naar de mogelijkheden via partners@newdutchconnections.nl.