Als vrijwilliger

New Dutch Connections is continu op zoek naar mensen die een aantal uur per week door het hele land jonge asielzoekers willen ondersteunen in het (her)ontdekken en ontwikkelen van hun talenten en creëren en grijpen van kansen. Mensen die samen met deze jongeren de blik willen richten op de toekomst, waar die ook mag zijn.

Benieuwd waar wij bij jou in de buurt zitten? Kijk dan hier.

Heb je interesse? Stuur dan een e-mail naar vrijwilligers@newdutchconnections.nl of bel met 06 534 416 77 .

Maatje
Wil je een leeftijdsgenoot op weg helpen? Dan kun jij maatje worden! Als maatje ondersteun je een vluchtelingenjongere binnen de ToekomstAcademie. Je helpt de (ex)asielzoeker zijn of haar weg te vinden in Nederland op professioneel en sociaal gebied. Dit doe je door bijvoorbeeld samen te werken aan een opdracht of te koken. En natuurlijk gezellige, leuke dingen te ondernemen. Maatje zijn kost je circa 2-3 uur per week, minimaal 4 maanden lang. Vanuit NDC worden er intervisiesessies en informatieavonden georganiseerd en je krijgt een ‘supercoach’ die jou begeleidt.

‘…dat je echt een warm gevoel ontwikkelt voor mensen die eerst zo buiten je belevingswereld vallen, volgens mij is dat toch een van de mooiere dingen die je in het leven kunt meemaken.’
Joep (22), maatje van twee vluchtelingen (18 en 21 jaar)

Coach
Als coach zet je samen met de jongere stappen in de gewenste (studie-/beroeps)richting. Je ondersteunt de jongere in het opbouwen van een netwerk en naast jouw tijd (2 à 3 uur per week, minimaal 4 maanden) ben je uiteraard ook bereid je eigen netwerk in te zetten. Vanuit NDC worden er intervisiesessies en informatieavonden georganiseerd en je krijgt een ‘supercoach’ die jou begeleidt.

‘ Een coach zoals Eva geeft je echt zelfvertrouwen. Ze doet het met zoveel liefde: ze heeft bijvoorbeeld net zo lang mijn presentatie met me geoefend tot ik honderd procent zeker wist dat er niks meer mis kon gaan.’
Tamer (jongere) over zijn coach Eva

Leermeester
Een leermeester is een persoon die zijn of haar vakkennis overdraagt aan de jongeren en hen alle ins en outs van een bepaald beroepenveld leert. In deze flyer vind je meer informatie.

Gastdocent
Wil je eenmalig jouw vakkennis of expertise delen? Dat kan als gastdocent! Tijdens een gastles maken jongeren kennis met een beroep of beroepsgroep. Hierbij staat doen en ervaren centraal. De jongeren proeven even hoe het is om dat beroep uit te oefenen. Zo gaan ze in een garage daadwerkelijk sleutelen aan een auto en bereiden ze een gerecht in een restaurant. De gastles vindt vaak in-house bij een bedrijf plaats en duurt 2 tot 4 uur. In de opzet en uitvoer word je natuurlijk ondersteund door New Dutch Connections.

Elder
Als elder speel je een rol in het verduurzamen van De ToekomstAcademie in jouw woonplaats. Dit kan door je netwerk beschikbaar te stellen, maar ook door op cruciale momenten mee te denken over de ontwikkeling van de jongeren of het traject. Geïnteresseerd in een rol als elder? Neem dan contact op met de contactpersoon van de locatie naar keuze.

‘Ik weet nu beter hoe ik me moet gedragen in verschillende sociale situaties en ik weet beter hoe Nederland in elkaar zit en waar ik moet zijn als ik hulp nodig heb.’
Een jonge vluchteling uit Syrië

Een andere rol?
New Dutch Connections is geregeld op zoek naar mensen die ons op kantoor willen ondersteunen of willen helpen met het organiseren van lokale events. Dit kan als vrijwilliger, maar ook als stagiair (min 3 dagen per week en min 6 maanden). Mail ons dus gerust over jouw talenten en hoe je die voor/met ons wilt inzetten en kijk ook eens bij onze vacatures.

Bekijk de vacatures voor vrijwilligerswerk