Wat doen wij

Van toekomstdroom naar realiteit

Stichting New Dutch Connections gelooft in het talent, ambitie en ervaring van mensen met een vluchtachtergrond. NDC inspireert en betrekt andere partijen bij het realiseren van hun toekomstdromen, zodat ze hun talenten kunnen inzetten in de maatschappij. We creëren kansen door hun verhalen op het juiste podium te laten horen, ontmoetingen te faciliteren, inspiratiesessies te organiseren en trainingen te geven. 

Theater
New Dutch Connections gebruikt theaterproducties als middel om waargebeurde verhalen van gevluchte mensen te vertellen. NDC verkleint hiermee de kloof tussen de samenleving en nieuwe Nederlanders, én zo komen mensen, organisaties en instellingen bijeen die elkaar anders zelden ontmoeten.

Empowerment
Door middel van onze ToekomstAcademie (TA) en de empowermenttrajecten traint NDC nieuwkomers zelf de regie over hun toekomst te nemen. Nieuwkomers krijgen ondersteuning op professioneel vlak en bij hun persoonlijke ontwikkeling. Zo ontstaan er voor deze groep meer kansen op de arbeidsmarkt.

Netwerk en ontmoeting
De praktijk leert: netwerken is de sleutel tot succes! Daarom is het belangrijk om ontmoeting tussen verschillende mensen te laten plaatsvinden. Vooral voor nieuwe Nederlanders die hun leven willen opbouwen is het belangrijk om een netwerk om zich heen te hebben. Hoe klein of groot ook. Netwerk en ontmoeting vormt een rode draad in onze evenementen, producties en trainingen.

NDC focust zich op doorzettingsvermogen, nieuwe perspectieven, talent en cultuur.