Future Citizens

Future Citizens

Future Citizens is een theaterserie met live muziek waarin je nieuwe Nederlanders, hun talenten en dromen ontmoet. Elke voorstelling wordt er een inspirerend verhaal verteld over een vluchteling met een succesvolle carrière, die zijn plek in Nederland gevonden heeft. In de media lees je namelijk weinig over de skills en talenten die mensen hier mee naartoe nemen. 

“Bedankt voor dit mooie verhaal. Ik neem mee dat durven dromen mag! En dat je je niet moet laten ontmoedigen bij het najagen van je dromen.”

Bezoeker Future Citizens

Hoewel er ruim 1 miljoen onvervulde vacatures zijn in Nederland, heeft het grootste gedeelte van de statushouders die sinds 2015 in Nederland zijn, nog steeds geen werk. Een netwerk is belangrijk om aan de slag te gaan op de Nederlandse arbeidsmarkt, maar als iemand nieuw is in ons land dan heeft diegene dat vaak nog niet. Tijdens Future Citizens stellen we je voor aan talentvolle nieuwkomers vol ambities en dromen. Elke avond draait om een specifieke sector, bijvoorbeeld de financiële sector, zorg of IT. Werk jij, of ken jij mensen uit die sector? Kom met ons verbinden! 

Future Citizens is een theatrale viering van de inburgering. Hiermee geeft New Dutch Connections vluchtelingen zelf het podium op een wijze die verbindt en hun netwerk vergroot. Samen met professionals verkennen en vertalen vluchtelingen op artistieke wijze hun persoonlijke verhaal en maatschappelijke thema’s. Het publiek komt dicht bij de wereld van vluchtelingen en beleeft de uitdagingen die ze hebben bij het aannemen van de nieuwe identiteit die ze krijgen in Nederland. Het podium dat een vluchteling nodig heeft staat daarbij centraal, net als hun dromen; de rol die ze graag willen spelen. Future Citizens bestaat uit de verhalen van vluchtelingen die succesvol een baan hebben gevonden (verhalendragers), vluchtelingen die op zoek zijn naar verbinding en werk (dromenjagers), en creatieve vluchtelingen die extra steun en coaching krijgen om hun act podium klaar te maken (dromenjagers+). Bezoekers zijn vervolgens niet alleen doorsnee theaterpubliek, maar worden doelgericht uitgenodigd om een connector te zijn.

“Ik zou sowieso andere bedrijven ook willen oproepen om hier eens over na te denken en het niet als een beperking te zien, maar juist een kans.”

Bezoeker Future Citizens, werkzaam bij Arcadis

Met haar voorstellingen en programma’s heeft NDC al verschillende prijzen gewonnen. Met As I Left My Father’s House heeft Bright O. Richards de Tolerantieprijs 2011 gewonnen, en het lag aan de basis voor het winnen van de Gieskes Strijbis Podiumprijs 2017. The Bright Side Of Life is in 2018 genomineerd als beste kleine zaalvoorstelling van 2018 door het Theaterfestival.

Credits

Concept, inhoud en regie: Bright O. Richards
Spel: Mo Hersi, Soufiane Moussouli, Gonca Karasu, Sylvia Boone, Barbara Willemsen, Ali Zanad en anderen.
Compositie en muziek: Nawras Altaki, Oleg Fateev en anderen.
Decor en kostuum: Laura de Jong
Tekst: Babah Tarawally en Enne Koens  
Artistiek Advies: Javier Pinon
Foto’s: Ribal @rk_pho
Met dank voor het delen van hun verhaal: Violeta, Mustafa, Manal, Ibrahim, Shwan, Zaina, Faristah, Anhar, Amir, Hafedh, Alan, Nader, Mohamad, Ibrahim, Saleh, Ramez, Abdulaal en anderen.

Klik hier voor meer info over cast en crew!

Speeldata

Klik op de links onder “Locatie” om een ticket te reserveren voor een van de Future Citizens avonden!
Door op het thema te klikken lees je meer over het verhaal wat die avond verteld zal worden.

Datum ThemaLocatieStad
23 mei 2022OnderwijsTheater Aan de SlingerHouten
31 mei 2022Première DrentheGemeentehuisEmmen
3 Juni 2022Know your rightsTheaterhuis De BerenkuilUtrecht
8 Juni 2022BouwTheaterhuis De BerenkuilUtrecht
9 Juni 2022Moving HistoriesTheaterzaal ParnassosUtrecht
14 Juni 2022ZorgTheaterhuis De BerenkuilUtrecht
16 Juni 2022Nieuwe UtrechtersTheaterhuis De BerenkuilUtrecht
16 Juni 2022VodafoneZiggoVodafoneZiggoUtrecht
18 Juni 2022BeSceneHet Wilde WestenUtrecht
20 juni 2022WereldvluchtelingendagStadsschouwburgUtrecht
22 juni 2022o.a. civiele techniekToneelgroep OostpoolArnhem
23 junin.v.t.GAK Utrecht
23 juni 2022Jubileum JanskerkJanskerkUtrecht
24 juni 2022n.t.b.ToneelschuurHaarlem
27 juni 2022n.t.bTheater Aan de SlingerHouten
28 juni 2022Camus ITSlingerbos 1Harderwijk
28 juni 2022V&G congresWestfrieslandHoorn
29 juni 2022n.t.b.LUXNijmegen
30 juni 2022Divosa voorjaarscongresEmmastraat 2Hilversum
8 Juli 2022 TechniekASMLEindhoven
24 & 25 september 2022Utrecht 900 JaarVerschillende locatiesUtrecht
30 september 2022n.t.b.n.t.b.Emmen
19 oktober 2022n.t.b.Toneelgroep OostpoolArnhem
28 oktober 2022n.t.b.n.t.b.Emmen
16 november 2022n.t.b.Toneelgroep OostpoolArnhem
29 november 2022n.t.b.n.t.b.Emmen
14 december 2022n.t.b.Toneelgroep OostpoolArnhem
20 december 2022n.t.b.n.t.b.Emmen

Momenteel worden er nog veel meer Future Citizens edities ingepland. Volg ons dus vooral op Facebook en LinkedIn (New Dutch Connections) of Instagram (@newdutchconnections), om als eerste op de hoogte te zijn wanneer er weer nieuwe data vaststaan!

Ticketkosten zijn naar draagkracht. Doneer via de knop hieronder; dankzij donaties kunnen wij ontmoetingen als deze mogelijk blijven maken!