Future Citizens

Eerstvolgende events:

NETWERKEVENT AMV’ERS 13 mei – Jongeren (tot 18 jaar) die in hun eentje naar Nederland zijn gevlucht (oftewel: alleenstaande minderjarige vreemdelingen), presenteren maandag 13 mei hun dromen in Utrecht. ✨ Groot of klein: ieder van hen heeft een uniek toekomstplan. Samen met een filmmaker hebben ze hun dromen in beeld gebracht. 📽

Kom je ook kijken?🍿 Of wil je vooral kennismaken en netwerken? Alles kan!

✨ Meld je hier aan: TICKET NETWERKEVENT

🎪 Event: Netwerkevent amv’ers
Datum: 
maandag 13 mei 2024, 20.30 uur (inloop 20.15)
Locatie:
Het Wilde Westen
Everard
Meijsterlaan 1B, 3533 CK Utrecht

Voor vragen, stuur een e-mail naar info@newdutchconnections.nl

Future Citizens

Future Citizens is een theaterserie met live muziek waarin je nieuwe Nederlanders, hun talenten en dromen ontmoet. Elke voorstelling wordt er een inspirerend verhaal verteld over een vluchteling met een succesvolle carrière, die zijn plek in Nederland gevonden heeft. In de media lees je namelijk weinig over de skills en talenten die mensen hier mee naartoe nemen. 

“Bedankt voor dit mooie verhaal. Ik neem mee dat durven dromen mag! En dat je je niet moet laten ontmoedigen bij het najagen van je dromen.”

Bezoeker Future Citizens

Hoewel er ruim 1 miljoen onvervulde vacatures zijn in Nederland, heeft het grootste gedeelte van de statushouders die sinds 2015 in Nederland zijn, nog steeds geen werk. Een netwerk is belangrijk om aan de slag te gaan op de Nederlandse arbeidsmarkt, maar als iemand nieuw is in ons land dan heeft diegene dat vaak nog niet. Tijdens Future Citizens stellen we je voor aan talentvolle nieuwkomers vol ambities en dromen. Elke avond draait om een specifieke sector, bijvoorbeeld de financiële sector, zorg of IT. Werk jij, of ken jij mensen uit die sector? Kom met ons verbinden! 

Future Citizens is een theatrale viering van de inburgering. Hiermee geeft New Dutch Connections vluchtelingen zelf het podium op een wijze die verbindt en hun netwerk vergroot. Samen met professionals verkennen en vertalen vluchtelingen op artistieke wijze hun persoonlijke verhaal en maatschappelijke thema’s. Het publiek komt dicht bij de wereld van vluchtelingen en beleeft de uitdagingen die ze hebben bij het aannemen van de nieuwe identiteit die ze krijgen in Nederland. Het podium dat een vluchteling nodig heeft staat daarbij centraal, net als hun dromen; de rol die ze graag willen spelen. Future Citizens bestaat uit de verhalen van vluchtelingen die succesvol een baan hebben gevonden (verhalendragers), vluchtelingen die op zoek zijn naar verbinding en werk (dromenjagers), en creatieve vluchtelingen die extra steun en coaching krijgen om hun act podium klaar te maken (dromenjagers+). Bezoekers zijn vervolgens niet alleen doorsnee theaterpubliek, maar worden doelgericht uitgenodigd om een connector te zijn.

“Ik zou sowieso andere bedrijven ook willen oproepen om hier eens over na te denken en het niet als een beperking te zien, maar juist een kans.”

Bezoeker Future Citizens, werkzaam bij Arcadis

Met haar voorstellingen en programma’s heeft NDC al verschillende prijzen gewonnen. Met As I Left My Father’s House heeft Bright O. Richards de Tolerantieprijs 2011 gewonnen, en het lag aan de basis voor het winnen van de Gieskes Strijbis Podiumprijs 2017. The Bright Side Of Life is in 2018 genomineerd als beste kleine zaalvoorstelling van 2018 door het Theaterfestival.

Credits

Concept, inhoud en regie: Bright O. Richards 
Spel: Mo Hersi, Soufiane Moussouli, Sylvia Boone, Barbara Willemsen, Ayşegül Karaca en anderen
Compositie & muziek: Nawras Altaki, Oleg Fateev, Emine Bostanci en Lamin kuyateh 
Decor en kostuum: Laura de Jong 
Lichtprojectie: Uri rapaport 
Tekst: Babah Tarawally en Enne Koens 
Artistiek Advies: Javier Pinon  
Regieassistent: Birsu Tamer 
Fotografie: Ribal @rk_pho 
Met dank voor het delen van hun verhaal: Violeta, Mustafa, Manal, Ibrahim, Shwan, Zaina, Faristah, Anhar, Hafedh, Alan, Abdulaal en anderen.

Klik hier voor meer info over cast en crew!

Actuele speeldata

Datum TijdLocatieStadAanmelden
zondag 12 mei 15.00 uur CulturaEdeTickets
maandag 13 mei 20.00 uurHet Wilde WestenUtrechtTickets

Momenteel worden er nog veel meer Future Citizens edities ingepland. Volg ons dus vooral op Facebook en LinkedIn (New Dutch Connections) of Instagram (@newdutchconnections), om als eerste op de hoogte te zijn wanneer er weer nieuwe data vaststaan!

Ticketkosten zijn naar draagkracht. Doneer via de knop hieronder; dankzij donaties kunnen wij ontmoetingen als deze mogelijk blijven maken!