Future Citizens

Future Citizens

Future Citizens is een theaterserie met live muziek waarin je nieuwe Nederlanders, hun talenten en dromen ontmoet. Elke dinsdagavond wordt er een inspirerend verhaal verteld over een vluchteling met een succesvolle carrière, die zijn plek in Nederland gevonden heeft. In de media lees je namelijk weinig over de skills en talenten die mensen hier mee naartoe nemen. 

Hoewel er ruim 1 miljoen onvervulde vacatures zijn in Nederland, heeft het grootste gedeelte van de statushouders die sinds 2015 in Nederland zijn, nog steeds geen werk. Een netwerk is belangrijk om aan de slag te gaan op de Nederlandse arbeidsmarkt, maar als iemand nieuw is in ons land dan heeft diegene dat vaak nog niet. Tijdens Future Citizens stellen we je voor aan talentvolle nieuwkomers vol ambities en dromen. Elke avond draait om een specifieke sector, bijvoorbeeld de financiële sector, zorg of IT. Werk jij, of ken jij mensen uit die sector? Kom met ons verbinden! 

Future Citizens is een theatrale viering van de inburgering. Hiermee geeft New Dutch Connections vluchtelingen zelf het podium op een wijze die verbindt en hun netwerk vergroot. Samen met professionals verkennen en vertalen vluchtelingen op artistieke wijze hun persoonlijke verhaal en maatschappelijke thema’s. Het publiek komt dicht bij de wereld van vluchtelingen en beleeft de uitdagingen die ze hebben bij het aannemen van de nieuwe identiteit die ze krijgen in Nederland. Het podium dat een vluchteling nodig heeft staat daarbij centraal, net als hun dromen; de rol die ze graag willen spelen. Future Citizens bestaat uit de verhalen van vluchtelingen die succesvol een baan hebben gevonden (verhalendragers), vluchtelingen die op zoek zijn naar verbinding en werk (dromenjagers), en creatieve vluchtelingen die extra steun en coaching krijgen om hun act podium klaar te maken (dromenjagers+). Bezoekers zijn vervolgens niet alleen doorsnee theaterpubliek, maar worden doelgericht uitgenodigd om een connector te zijn.

Met haar voorstellingen en programma’s heeft NDC al verschillende prijzen gewonnen. Met As I Left My Father’s House heeft Bright O. Richards de Tolerantieprijs 2011 gewonnen, en het lag aan de basis voor het winnen van de Gieskes Strijbis Podiumprijs 2017. The Bright Side Of Life is in 2018 genomineerd als beste kleine zaalvoorstelling van 2018 door het Theaterfestival.

Ben je benieuwd hoe een Future Citizens avond eruit ziet, en hoe andere mensen deze beleefd hebben? Klik op de namen hieronder en bekijk de aftermovies van vorige avonden!

Speellijst Inspirational TuesdaysNajaar 2021

DatumRaak geïnspireerd door het verhaal vanOntmoet andere professionals uit de…
21 septemberAnharZorgsector, Paramedische wetenschappen
28 septemberMustafaFinanciële sector
5 oktoberManalTelecommunicatie, Data Science, ICT.
12 oktoberShwanICT
19 oktober Alan & FarishtahICT en Overheidsinstanties
26 oktoberShwanBouw, Woningbouw
2 novemberHafedhEngineering, Architectuur
9 november VioletaOnderwijs
16 november IbrahimFinanciële sector
23 november FarishtahICT en Energiesector
30 november AnharZorgsector
7 decemberVioletaOnderwijs
14 decemberShwanBouw, Woningbouw
21 decemberZainaJuridische sector

Praktische informatie

Inloop: 19:00
Aanvang: 19:30
Einde: 21:00

Theaterhuis de Berenkuil
Biltstraat 166
3572 BP Utrecht

Credits

Concept, inhoud en regie: Bright O. Richards
Spel: Mo Hersi, Fatima Khanfour, Soufiane Moussouli, Gonca Karasu, Sylvia Boone en Ali Zanad en anderen.
Compositie en muziek: Nawras Altaki & Guests
Decor en kostuum: Laura de Jong
Tekst: Babah Tarawally en Enne Koens  
Artistiek Advies: Javier Pinon
Foto’s: Ribal @rk_pho
Met dank voor het delen van hun verhaal: Violeta, Mustafa, Manal, Ibrahim, Shwan, Zaina, Faristah, Anhar, Amir, Hafedh, Alan, Nader, Mohamad, Ibrahim, Saleh, Ramez, Abdulaal en anderen.

Klik hier voor meer info over cast en crew!

Ticketshop

In verband met COVID-19 maatregelen is het de bedoeling dat je vantevoren een plek in de zaal reserveert. Dat kan via onderstaande ticketshop, voorafgaand aan de voorstelling. Gezien het beperkte aantal plekken geldt VOL = VOL voor deze voorstellingen. Wees er dus snel bij!

Vanaf 25 september word je bij binnenkomst gevraagd een geldige QR-code en een identificatiebewijs te laten zien via de CoronaCheck-app. Hiermee toon je aan dat je dubbel gevaccineerd bent of recent negatief getest. Klik hier voor verdere uitleg over de CoronaCheck-app.

Ticketkosten zijn naar draagkracht. Doneer via de knop hieronder; dankzij donaties kunnen wij ontmoetingen als deze mogelijk blijven maken!