Voor bedrijven

‘Integratie begint op de werkplek’

Een van de doelen van NDC is het koppelen van (ex-)vluchtelingen aan het bedrijfsleven, zodat zij gemotiveerd worden om aan hun talenten te werken en een netwerk kunnen opbouwen. Dit doen we op verschillende manieren.

Ontwikkel een module
Ontwikkel samen met ons een leermodule! Als partner verzorg je twaalf weken lang wekelijks een les binnen jouw vakgebied, die wordt gegeven door (een team van) werknemers. De (ex-)vluchtelingen krijgen op deze manier niet alleen les van professionals binnen de sector waar hun interesse ligt, maar ook een kijkje binnen het kantoorleven of op de werkvloer.

Leveren leermeesters en coaches
Het bedrijf levert de leermeesters (docenten) die wekelijks een les verzorgen van circa 2 uur. Deze leermeesters zijn veelal werknemers die vertellen over hun expertise binnen het vakgebied en zo samen de module samenstellen. Hiernaast wordt iedere deelnemer door NDC gekoppeld aan een maatje en een coach. Vind je het belangrijk dat jouw medewerkers iets terugdoen voor de maatschappij? Lever dan de coaches voor je (eigen of een bestaande) module! Dit kost een medewerker gemiddeld 2 uur per week, gedurende de tijd dat de module loopt. New Dutch Connections biedt hiervoor training en intervisiebijeenkomsten.


Zij gingen jou voor:

 • Accenture (ICT: ‘Programmeren met Python’)
 • Arcadis (Engineering)
 • ABN AMRO (Business)
 • Rode Kruis (Zorg)
 • DLA Piper/ Pro Bono Connect/ Leiden Law School (Know your rights)
 • Albert Heijn (Retail)
 • BizzoMate (ICT)
 • Zuidelijk Toneel, Theatre Hotel Courage, Maas Theater & Dans, Zina Platform (Kunst & Cultuur)

‘Ik kan het echt andere organisaties ook aanraden. Het is een goede manier om uit je corporate bubble te treden en super enthousiaste mensen over de vloer te krijgen.’
– Dick van Egmond (Accenture)


Wat levert het op?

 • Direct contact met (ex-)vluchtelingen, een groep in de samenleving die men niet gemakkelijk ontmoet.
 • Werken aan het oplossen/ verminderen van een acuut maatschappelijk probleem.
 • Vormgeven aan de participatiemaatschappij.
 • Vergroten interculturele communicatievaardigheden.
 • Een mooie invulling van het MVO-beleid.

En natuurlijk voor de deelnemers:

 • Voelen zich welkom en meer thuis.
 • Vergroten hun netwerk en versnellen hun ontwikkeling en daardoor hun kansen op de arbeidsmarkt.
 • Gaan weer in zichzelf en in de toekomst geloven, wat welkom is in hun situatie van (gedwongen) migratie, met kans op depressie.

‘Working with NDC has been such a pleasure and is our most rewarding NGO partnership across all of our European offices, and we even plan to make it a global program. When we set out to collaborate with NDC, we thought that our lawyers would be educating newcomers, but NDC is about cultural exchange and we never could have guessed how much we would also learn from them!’
– Lamin Kadhar, DLA Piper

Geen tijd of ruimte of een module met ons te ontwikkelen? Er zijn uiteraard meer mogelijkheden om toch een (ex-)vluchteling op weg te helpen:

GASTDOCENTSCHAP
NDC is altijd op zoek naar inspirerende gastdocenten. Tijdens een gastles maken de deelnemers kennis met een beroep of beroepsgroep. Hierbij staat doen en ervaren centraal. De deelnemers proeven even hoe het is om dat beroep uit te oefenen. Zo gaan ze in een garage daadwerkelijk sleutelen aan een auto of bereiden ze een gerecht in een restaurant. De gastles vindt vaak in-house bij een bedrijf plaats en duurt 2 tot 4 uur. In de opzet en uitvoer word je natuurlijk ondersteund door NDC.

LEERPLEK
Een inspirerende leerplek is voor de deelnemers de plek waar zij hun vragen kunnen stellen en mee kunnen lopen met professionals. Zo hebben ze niet alleen een inspirerende dagbesteding, maar doen zij ook relevante ervaring op. Ervaring die zij kunnen gebruiken in hun toekomst. Als bedrijf kun je zowel een kortdurende leerplek aanbieden (1 à 2 dagen) als een langdurende (zelf te bepalen).

DONEREN
Weet je niet wat je met je oude laptops aan moet? Of staat dat oude personenbusje in de weg? Aangezien wij als stichting afhankelijk zijn van subsidies en giften zijn wij ontzettend geholpen met jouw (oude) spullen! Neem voor meer informatie contact op met info@newdutchconnections.nl.

Natuurlijk doet New Dutch Connections graag wat terug voor bedrijven die hun kennis en sociaal kapitaal delen, bijvoorbeeld door middel van het aanbieden van een (korte) voorstelling of een workshop interculturele communicatie. Ook kan oprichter Bright Richards als spreker optreden op een evenement of congres.

Wil je meer weten? We gaan graag met je in gesprek om te kijken hoe we de samenwerking het beste vorm kunnen geven. Stuur een mailtje naar bright@newdutchconnections.nl.