Lichtjestocht Utrecht: op ontdekkingstocht met elkaar

Wat te doen op een regenachtige vrijdagavond? Met coach Janneke als gids ging een groep van in totaal vijfentwintig – coaches, maatjes, jongeren en zelfs een vader van een van de jongeren – er op uit om de lichtjestocht van Trajectum Lumen te wandelen: een avondwandeling door de binnenstad van Utrecht met onderweg allerlei lichteffecten en -projecties te ontdekken onder bruggen, in tunneltjes en op andere plekken die je normaalgesproken misschien zo voorbij zou lopen.

Het druilerige weer mag de stemming niet drukken, want al wandelend wordt er wat afgekletst en gelachen. De wandeling, die je brengt langs de mooiste plekjes in de binnenstad van Utrecht, is een mooie manier voor de jongeren, coaches en maatjes om elkaar wat beter te leren kennen. Waar de ene jongere volop grapjes maakt met zijn maatje, wordt er ergens anders al gesproken over de mogelijke plekken om binnenkort het filmpje met de jongere te maken. En ondertussen moet er natuurlijk ook nog gekeken worden naar al die lichtjes.

Enige kennis over Utrecht is er zeker al onder de jongeren. Wanneer we ons scharen rondom een lichtkunstwerk op het plein voor het stadhuis, meent een van de meisjes iets te herkennen: ‘is dat niet het logo van Utrecht? Dat komt toch doordat vroeger een soldaat een deel van zijn kleren gaf aan iemand die geen kleding had?’ Scherp! Sint Maarten, de barmhartige, scheurde inderdaad een deel van zijn rode soldatenmantel af om te delen met een arme naakte bedelaar. Hierdoor werd zijn witte onderkleed zichtbaar en dat is waar de Utrechtse vlag haar rood/witte kleuren aan heeft te danken.

foto (4)

De gesprekken gaan alle kanten op als Janneke, die het idee voor deze wandeling enkele weken terug in de groep van coaches en maatjes gooide, ons leidt naar de eindbestemming én eenieder nog eens voorziet van thee en een koekje. Dus wat te doen op een regenachtige vrijdagavond? Deze jongeren, coaches en maatjes wisten het wel en gingen op ontdekkingstocht met elkaar, met dank aan Janneke!

 

Heb jij ook een goed idee voor een leuke activiteit voor onze jongeren, coaches en maatjes? Laat het ons weten via utrecht@newdutchconnections.nl!