Coaches en maatjes gezocht in Burgum/ Drachten of Groningen e.o.

 

Binnenkort start een groep jonge vluchtelingen met een IT-Module in Groningen, een samenwerking met Gasunie en Accenture.Twaalf weken lang krijgen jonge (ex) vluchtelingen uit Burgum/ Drachten in de leeftijd van 18-29 jaar IT-lessen van professionals, waarbij ze leren programmeren met het programma Python. Daarnaast wordt iedere deelnemer gekoppeld aan een coach en een maatje…misschien wel aan jou!
 
Als coach of maatje bied je jouw jongere ondersteuning bij zijn/ haar persoonlijke en professionele ontwikkeling door je eigen netwerk in te zetten. Je spreekt wekelijks af om bijvoorbeeld samen een opdracht te maken, een open dag te bezoeken of iets sociaals te ondernemen.
 
Tussen de rol van coach en van maatje zijn geen grote verschillen. Als coach heb je wat meer ervaring op de arbeidsmarkt met een groter netwerk en neem je meer de mentorrol op je. Als maatje kun je de jongere toegang bieden tot de wereld van Nederlandse leeftijdsgenoten door samen leuke dingen te doen.
 
Wat vragen wij?
– Je vindt het leuk om minimaal 4 maanden lang, wekelijks met jouw jongere af te spreken
– Je spreekt (een beetje) Engels
– Je bent woonachtig in de buurt van Burgum, Drachten of Groningen
 
Een andere rol?
Wij zoeken continu professionals die hun vakkennis willen overdragen aan jonge vluchtelingen en mensen die ons op kantoor willen ondersteunen of willen helpen met het organiseren van lokale events.
 
Heb je interesse?
Stuur dan voor 20 januari een e-mail naar vrijwilligers@newdutchconnections.nl
 
Hopelijk tot snel!