Als school

Ook als school kun je een rol spelen. Bijvoorbeeld omdat de school leerlingen of studenten heeft die zelf vluchteling zijn of omdat er een asielzoekerscentrum in de buurt is. Misschien wil je als school een maatschappelijk betrokken rol spelen en een stempel drukken op een nieuwe gezamenlijke toekomst waar insluiting en gelijke kansen centraal staan. Ons scholenprogramma is geschikt voor middelbare scholen, MBO’s, HBO’s of Universiteiten.

AIL-school-hillegom1

Meedoen kan in de vorm van een los traject of via een structureel samenwerkingsverband. Binnen een structureel samenwerkingsverband bieden wij de mogelijkheid om leerlingen te koppelen aan asielzoekers uit de buurt.

New Dutch Connections kan scholen het volgende bieden:

De voorstelling As I Left My Fathers House (15+ of in overleg)
As I Left My Fathers House gaat over de langjarige gevolgen van oorlog. Het is een op waarheid gebaseerd toneelstuk met vluchtverhalen van migranten. Zij moesten huis en haard verlaten door agressie, armoede of oorlog. Zij sloegen een onbekende weg in vol onzekerheid en gevaar. Het gevaar, de anarchie en de pijn van verlies komen aan de orde. Evenals de eenzaamheid van het niet weten wat de volgende stap is en waarheen deze gezet moet worden. Maar aan de andere zijde wacht het begin van vernieuwing en de kracht van liefde. Dit interreligieuze theaterstuk is een initiatief van Bright O. Richards en gaat over drie vluchtelingen die, ieder vanuit zijn eigen culturele en religieuze achtergrond, vertellen over hun leven, over de gevolgen van geweld, oorlog en extremisme en hoe zij steun en inspiratie vinden in hun religie.

Meer over ‘As I Left My Father’s House’

 

School-ail-wouterklomp

Een theatrale productie of workshop op maat
Door de jarenlange ervaring van onze spelers en muzikanten zijn wij in staat om producties of workshops op maat aan te bieden. We gaan hierbij uit van de wensen en doelstellingen van de school en passen ons repertoire daar op aan.

Lesbrief
In de lesbrief zijn opdrachten opgenomen rond het thema vluchteling. De lesbrief kan los gebruikt worden of als voorbereiding op de voorstelling As I Left My Fathers House. Momenteel zijn we ook bezig een spel te ontwikkelen.

Gastlessen
New Dutch Connections heeft een groot netwerk van vluchtelingen die een gastles (op maat) kunnen geven op een school. In overleg wordt de inhoud van de les bepaald. Gastlessen geven we zelf of in samenwerking met Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs.

Workshop Interculturele communicatie (voor docenten)
In deze levendige workshop nemen we je mee in de belevingswereld van vluchtelingen en migranten waardoor verschillen in communicatie duidelijk worden. Naast het duidelijk maken van de verschillen, bieden we docenten handvatten over hoe met deze verschillen om te gaan.

Ook meedoen als school? Vul dit formulier in

Uw naam (verplicht)

Email (verplicht)

Onderwerp

Bericht