Theaterproducties

Onze producties

Future Citizens

future citizens

Future Citizens is een maatschappelijk geëngageerd theaterproject dat zich richt op de
koppeling van (ex)vluchtelingen en de Nederlandse arbeidsmarkt. Future Citizens is een theater evenement waarin vluchtelingen, asielzoekers en statushouders, uit de stad of regio waar de voorstelling plaatsvindt, de hoofdrol spelen.

New Dutch Connections heeft inmiddels meer dan vijftien unieke vluchtverhalen voor de podiumkunsten omgeschreven. Deze verhalen staan allemaal in verbinding met New Dutch Connections en nemen de bezoeker mee in de belevenissen en emoties van een vluchteling. De voorstellingen worden door professionele acteurs performed en met live muziek begeleid. Naast het gespeelde verhaal staan een aantal  regionale statushouders en asielzoekers op het podium om hun persoonlijke en professionele ambities te delen.


Samen willen wij een netwerk opbouwen om deze groep een stapje verder te brengen in het opbouwen van een succesvol bestaan. Elke bezoeker van een Future Citizens avond kan een steentje hierin bijdragen.

As I Left My Fathers House

As I Left My Father’s House is op waarheid gebaseerd toneelstuk met vluchtverhalen van eerste en tweede generatie migranten, waarbij geput wordt uit verhalen van de grote profeten uit drie religies. Het doel van de voorstelling is om verbondenheid tussen mensen met verschillende achtergronden te realiseren.

‘Niet de verschillen maar de overeenkomsten tussen mensen en hun diepste overtuiging worden zo daadwerkelijk inzichtelijk gemaakt’. – Bright O. Richards

The Bright Side Of Life

The Bright Side of Life is een voorstelling voor en door vluchtelingen. En het is meer dan dat. Het is een event waarin vluchtelingen anderen die hun netwerk willen openstellen ontmoeten, waardoor ze zich op zowel persoonlijk als professioneel vlak kunnen ontwikkelen.

Kom, ontmoet en verbind!

Het idee voor deze theatrale productie ontstond in 2015, het jaar waarin er meer dan 60.000 vluchtelingen in Nederland bijkwamen. “Meer dan 92% van de statushouders die in 2015 zijn aangekomen zitten nu nog steeds in de bijstand. Het belangrijkste probleem bij het vinden van werk komt voort uit het ontbreken van een netwerk. Nederland is een netwerkmaatschappij. Dus is het belangrijk om verbinding te maken tussen vluchtelingen en de samenleving.” The Bright Side of Life is een metafoor voor die verbinding: Het voornaamste doel voor een vluchteling is om het juiste publiek, of de juiste persoon te ontmoeten.