Onze vrijwilligers

Lees hier het verhaal van (super)coach Anne van der Heide, vrijwilliger ToekomstAcademie Rotterdam:

“Ik ben actief binnen de ToekomstAcademie in mijn woonplaats Rotterdam. Daar zet ik mij in als coach en als supercoach, wat zoveel betekent als de coördinator van een groepje coaches. Iedere jongere die deelneemt aan de ToekomstAcademie krijgt een coach (en een maatje) en deze gaan samen aan de slag om te (her)ontdekken wat de jongere wil worden en hoe dat mogelijk gemaakt kan worden. De doelgroep is enorm divers, van jonkies van 14/15 tot hoogopgeleide mannen en vrouwen van eind 20. De rol van coach is dus ook heel divers en afhankelijk van de jongere, zijn of haar achtergrond en droom. Als coach breng je naast je tijd vooral ook je eigen netwerk mee. Iedereen kent wel iemand, die iemand kent, die iemand kent… die kan helpen! Bij aanvang van het project, werd mij dit meteen duidelijk.

Begin vorig jaar ontmoette ik Abdulrachman. Op een wervingsavond voor vrijwilligers van NDC sprak iemand mij aan. Zij had voor haar afstudeerproject met een gemotiveerde jongeman gesproken met een afgeronde IT opleiding en omdat ik in de IT werk: of ik hem niet kon helpen? Dat wilde ik wel proberen. Een paar weken later was het zover, mijn ontmoeting met Abdulrachman. Tijdens onze kennismaking hebben we vooral gesproken over zijn doelen: werken in zijn vakgebied en later doorstuderen. Hij was in Syrië afgestudeerd met een specifieke IT-specialisatie, maar had nog weinig relevante werkervaring en nog geen professioneel CV; net als iedere andere starter. Hij was al ruim een jaar in Nederland en volop bezig met het leren van de taal. Ook onderzocht hij de mogelijkheden om verder te gaan studeren. Maar zijn echte droom was toch wel om eerst een baan te vinden en daarna parttime te gaan doorstuderen. Dus dat zijn we gaan proberen!

In de koffiedates die na onze kennismaking volgden, hebben we samen zijn CV gemaakt, die ik vervolgens namens hem aan twee mensen in mijn netwerk heb doorgestuurd. Een er van was mijn zwager Bert die ook werkzaam is in de IT-sector. Hij heeft dit binnen zijn netwerk aan een iemand doorgestuurd. Binnen no-time was Abdurachman ergens op gesprek geweest en nu is hij de trotse deelnemer van het Young Professionals programma van Axians in Capelle aan de IJssel.

HR manager van Axians, Wendy Luijten, kreeg de CV van Abdulrachman doorgestuurd van een van de directeuren van Axians met de vraag “Kun jij wat voor Bert betekenen?”.  En zo geschiedde, Abdulrachman mocht op gesprek komen en is vorig jaar gestart als één van de 15 young professionals.

Axians is heel erg blij met Abdulrachman als een van de 15 young professionals die is gestart afgelopen jaar. “We hebben afgesproken dat we het een week over dé Syrische vluchteling mochten hebben en daarna heet hij Abdul. En dat is hij dus ook, gewoon Abdul. Geen uitzonderingen, geen speciale dingen, een ijverige slimme vent met doelen!”; aldus Wendy. “Hij had zich goed voorbereid voor het gesprek en het was vooral direct gezellig”.

“In maart dit jaar, exact een jaar nadat ik aan hem werd voorgesteld, zaten Abdul en ik samen op het podium van het RoTheater in Rotterdam op een wervingsbijeenkomst waar wij vertelden over ons avontuur. Hij gaf toen een heel simpel advies wat mij direct raakte en enorm inspireerde “Deel je doelen”. En dit is ook precies wat hem heeft gebracht waar hij nu is. Hij heeft zijn doel gedeeld met NDC, dit is toen met mij gedeeld en vervolgens weer met anderen.

Zijn doel in Syrië was om na zijn afstuderen te gaan werken en daarnaast door te studeren. Door dit te delen zit hij waar hij nu zit: middenin de uitvoering van zijn doel. Een mooie baan bij Axians en volgend jaar start hij met een Master in Networking Engineering aan de UVA.

Zo zijn er verschillende voorbeelden in de groep van coaches en jongeren waar, door het ontdekken van de doelen en ze te delen, er leuke, grote en kleine stappen gemaakt worden. Er wordt stage gelopen bij een timmerbedrijf, met opleidingen gestart en vooral gewerkt aan het opbouwen van een eigen netwerk. Er zit enorm veel ondernemingsdrift in de groep jongeren en daarom is er in Rotterdam een speciale module ontwikkeld waar de jongeren, begeleid door coaches, een business plan leren schrijven.

Naast het contact tussen coach en jongere, hebben de coaches onderling ook intervisiesessies waar de doelen van de jongeren en de uitdagingen gedeeld kunnen worden. Zo kunnen de coaches ook de netwerken van de andere coaches inzetten. En het blijkt keer op keer: iedereen kent wel iemand die iemand kent die iets kan bijdragen in het bereiken van de doelen van een ander. Of dat een vluchteling is, je buurman of iemand die je toevallig ontmoet. Deel je doelen en wie weet kan iemand jou helpen! En niet onbelangrijk, misschien kun jij iemand anders helpen zijn doel te bereiken en dat hoeft echt niet veel tijd te kosten.”