Vluchtelingenjongeren voltooien programmeercursus

Een groep van twintig vluchtelingentalenten heeft de 12-weekse cursus van de ToekomstAcademie in de programmeertaal Python met succes afgerond.  Vrijdag 17 maart werd dit project afgesloten met een eindpresentatie waarbij de groep de kennis toonden die ze de afgelopen maanden hebben opgedaan. Het is voor het eerst dat er in deze vorm een samenwerking tussen de ToekomstAcademie en het bedrijfsleven heeft plaatsgevonden. De feestelijke slotbijeenkomst vond plaats bij Accenture in Amsterdam. Het project is tot stand gekomen door een samenwerking tussen New Dutch Connections (NDC), Refugee Talent Hub en Accenture. Ruim twintig jongeren zijn binnen de ToekomstAcademie van NDC begonnen aan de leermodule van twaalf lessen. Naast programmeren werd er ook aandacht besteed aan o.a. ‘design thinking’. De lessen werden verzorgd door consultants van Accenture. 

De ToekomstAcademie
New Dutch Connections inspireert jonge vluchtelingen in zichzelf te geloven en betrekt andere partijen bij het realiseren van hun toekomstdromen, zodat ze hun talenten kunnen inzetten in de maatschappij. Dit gebeurt o.a. door het opzetten van steeds meer ToekomstAcademies: een leertraject van 12 weken waarin modules aangeboden worden in verschillende sectoren. Jonge vluchtelingen (tot 30 jaar) doen tijdens deze lessen onmisbare professionele kennis, vaardigheden, ervaringen en connecties op binnen de sector waarin ze zich willen ontwikkelen. Hiernaast worden de jongeren vanuit NDC gekoppeld aan een coach uit het werkveld en een maatje die hen bij alles kunnen ondersteunen. De eerste ToekomstAcademie is eind vorig jaar succesvol van start gegaan in Utrecht en binnenkort start de ToekomstAcademie in verschillende andere steden, waaronder Rotterdam, Den Haag, Tilburg en Emmen.

“Ik wil steeds iets nieuws leren. Toen ze me vroegen of ik meer over programmeren wilde weten, zei ik meteen: yes! Want waar je ook naar toe gaat, je vindt overal computers.”- deelnemer Zuhair, 21 jaar, uit Syrië.

Wil je meer lezen over deze bijzondere samenwerking, lees dan ook deze verhalen:

Unieke samenwerking NDC met Refugee Talent Hub en Accenture Codemasters

 

 

‘Computers zijn belangrijke in de moderne wereld. Ik wil er graag over leren.’ 

 

 


Heb je interesse in een interview, of wil je op een andere manier aandacht besteden aan dit project? Neem dan contact op met Karen Huiskamp  via karen@newdutchconnections.nl / 06-4580 4221.