ToekomstAcademie Tilburg wint pitch

De ToekomstAcademie Tilburg heeft op woensdag 1 november, met haar pitch bij Innovatienetwerk Jeugd, steun toegewezen gekregen voor haar project om jonge vluchtelingen te begeleiden binnen de zorg- een welzijn sector. Dit betekent dat de ToekomstAcademie wordt opgenomen in de leergemeenschap van initiatiefnemers en gebruik kan maken van ondersteuning voor de verkenning en uitwerking van het project.

Het Innovatienetwerk Jeugd is dé plek om ideeën voor betere jeugdhulp samen met anderen te realiseren. Twee keer per jaar vinden er pitchbijeenkomsten plaats in de regio Hart van Brabant. Tijdens deze bijeenkomsten vragen initiatiefnemers om steun voor hun project. Deze steun kan bestaan uit het bieden van een podium in de regio, toegang tot een breed netwerk en expertise, begeleiding bij de aanpak en een beperkte aanjaagsubsidie. De jury wordt gevormd door het aanwezige publiek en een vierkoppige vakjury. Belangrijk criterium is dat alle projecten vernieuwend moeten zijn voor jeugdhulp in de regio.

De ToekomstAcademie Tilburg werkt momenteel aan de ontwikkeling van een module Zorg & Welzijn, waarbij jonge Eritrese meiden onder andere ervaring kunnen opdoen binnen de kinderopvang en ouderenzorg. Hiernaast werken 25 jongeren aan hun podiumpresentatie binnen de module Kunst & Cultuur in samenwerking met het Zuidelijk Toneel en is er een module Monteur/ Autotechniek in de maak.

Wij zoeken nog vrijwilligers!
Wil jij de komende maanden een paar uur per week, een van deze jongeren ondersteunen als coach of maatje? Stuur dan een e-mail naar abubakarr@newdutchconnections.nl