Theaterdirecteur Melle Daamen zelf ook coach van een jonge vluchteling

”Ik ben zelf coach van een Syrische jongen, Ziad, en dat is erg leuk om te doen. Het is goed als jongeren met een sterk getraumatiseerde achtergrond in contact komen met theater en theater maken. Het brengt mensen met heel verschillende achtergronden bij elkaar”.

Melle Daamen, directeur Theater Rotterdam

Vandaag start Theater Rotterdam met een leermodule voor (ex)vluchtelingen uit de regio. Vijfentwintig jonge vluchtelingen van de ToekomstAcademie Rotterdam worden in drie maanden tijd klaargestoomd voor het podium. De jongeren volgen wekelijks een actieve theaterworkshop van twee uur bij Theater Rotterdam. Ze maken kennis met verschillende vormen van theater maken en krijgen acteerles van professionals. Hiernaast wordt er ook meer geleerd over onder andere kostuums, werkzaamheden achter de schermen en podiumpresentatie. Het traject wordt op 15 mei feestelijk afgesloten met een eindvoorstelling, waarin de jongeren zich presenteren aan hun nieuwe publiek.

De theatermodule is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Theater Rotterdam en de ToekomstAcademie van stichting New Dutch Connections. De jongeren zijn in de leeftijd van 15-29 jaar en komen allen uit de gemeente Rotterdam. Tijdens de module worden zij gekoppeld aan een coach en een maatje, die hen ondersteunen op professioneel en sociaal vlak.

Ook coach of maatje worden van een jonge vluchteling? De ToekomstAcademie zoekt nog vrijwilligers in het hele land! Stuur voor meer info een mail naar vrijwilligers@newdutchconnections.nl