Spetterend Toekomstdiner in de Janskerk Utrecht

Toekomstdiner-Janskerk_UtrechtHet Toekomstdiner in Utrecht;  wat een succes avond. Op deze avond staan de uitgeprocedeerde jongeren uit Utrecht in het middelpunt. Zij hebben vier maanden deelgenomen aan het leertraject ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’. Tijdens dit traject werken jongeren met behulp van hun coaches en maatjes samen om hun talenten en toekomstdromen waar te maken. Ook leveren verschillende bedrijven, instellingen en kleine zelfstandigen een bijdrage aan de ontwikkeling van deze jongeren.

‘Mensen kwamen voelen hoe bijzonder het is’
Het diner is in de prachtige Janskerk op Janskerkhof. De deuren gaan om 17:00 uur open en alles staat klaar. Het team van Utrecht heeft alles tot in de puntjes verzorgd. De mensen stromen binnen en genieten van de live muziek en heerlijk Eritrees eten.  Daarnaast is er een openingsact met djembé’s uitgevoerd door fantastische lokale talenten. Judith, uit het team van Utrecht, laat weten: ‘Zelfs mensen die niet weten wat er gaande is, kwamen even binnen kijken en voelen hoe  bijzonder het is.’

Paula en Ibrahim, twee jongeren uit Utrecht, presenteren de avond. Ze krijgen het publiek helemaal mee door hun enthousiasme. Verschillende mensen komen aan het woord, afgewisseld door filmpjes van de jongeren waarin hun toekomstdromen zijn gevisualiseerd.

Ook spreekt Monique Geerdink namens de EUG Oekumenische Studentengemeente. Dankzij de EUG vindt dit toekomstdiner plaats in de Janskerk. Ook Johan Wagenaar, Afgevaardigde van Artez Hogeschool voor de Kunsten, vertelt over het bieden van kansen aan nieuwe Nederlanders en tot slot spreekt Boni over haar levensverhaal en over de meerwaarde van het traject OIET in haar leven.

Toekomstdiner-Janskerk_Utrecht1

Appeltjes
Naast het succesvolle Toekomstdiner hebben we op deze dag ook mogen vieren dat we de ‘Appeltjes van Oranje’ in ontvangst hebben gekregen uit handen van Koningin Máxima, Koning Willem-Alexander en Princes Beatrix. Wat een eer en wat een prachtige dag voor New Dutch Connections!

Foto: Bart-Homburg
Foto: Bart-Homburg