Onze samenwerking met ProRail is van start!

Onze samenwerking met ProRail is van start. De komende maanden zullen (ex) asielzoekers van de ToekomstAcademie Rotterdam kennismaken met de spoorbeheerder in de hoop dat zij, mede door dit initiatief, in de toekomst een betere aansluiting zullen vinden met de arbeidsmarkt in Nederland.

Coaches vanuit ProRail
In samenwerking met NDC zetten een aantal trainees van ProRail zich in voor de organisatie van een project voor (ex) asielzoekers om de afstand tussen hen en de arbeidsmarkt in Nederland te verkleinen. Het project bestaat uit een individueel gedeelte en een groepsgedeelte. Ruim twintig ProRail-vrijwilligers zullen een asielzoeker individueel als coach gaan begeleiden. Tijdens het groepsgedeelte worden thema’s behandeld die gerelateerd zijn aan de spoorsector.

Een statushouder mag na zes maanden werken
Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam en Universiteit van Tilburg blijkt dat bijna niemand weet dat asielzoekers binnen zes maanden de arbeidsmarkt al mogen betreden. Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat dit alles behalve eenvoudig is. De trainees van ProRail en NDC hopen met dit project een steentje bij te dragen aan het gemakkelijker maken van dit proces voor de statushouders in Nederland.

Programma
De groep jongeren krijgt een leuk en afwisselend programma voorgeschoteld. Zo beginnen ze donderdag 8 maart bij het Railcenter in Amersfoort. Daar worden medewerkers van het spoor opgeleid voordat ze ook daadwerkelijk aan het spoor mogen werken. Gedurende het 10 weken lopende project zal de groep ook langsgaan bij onder andere het Operationioneel Controle Centrum Rail (OCCR) van ProRail in Utrecht, de TU Delft en de Rotterdamse Haven.

Meer weten? Neem contact op met Carla Swiatkowski via carla@newdutchconnections.nl