Salihou (19) uit Senegal

Wie: Salihou
Leeftijd: 19
Land van herkomst: Senegal

Ontwikkeling in het empowermenttraject

Salihou is in juni 2013 begonnen met het empowermenttraject in Oude Pekela. Hoewel hij in eerste instantie twijfelde of hij wel mee wilde doen met het traject, heeft hij uiteindelijk de knoop doorgehakt en zijn kans gegrepen.

Vanaf de eerste sessie speelde Salihou een actieve rol binnen de groep. Zo vertaalde hij van Frans naar Engels, en vice versa, voor de groepsleden die een van beide talen niet voldoende beheersden.

Carrièreplan

De toekomstdroom van Salihou is spelen in de eerste divisie van basketbal in Nederland. Hij wil graag aan de hele wereld laten zien hoe goed hij is. Salihou gaat via zijn coach van Pekel Sharks, de club waar hij nu speelt, contact leggen met de coach van Donar in Groningen om te vragen of hij bij Donar kan mee trainen. Samen met maatje Thomas gaat Salihou de mogelijkheden onderzoeken om mee te doen aan universiteitsbasketbal.

Naast het basketbal is Salihou ook erg geïnteresseerd in talen. Hij wil graag Nederlands leren en ook zijn Engels en Spaans verbeteren. Met behulp van zijn maatje gaat Salihou uitzoeken of hij zijn kennis van vreemde talen kan verbetern, om uiteindelijk vertalen te worden.

[button link=”http://www.ondernemeninjeeigentoekomst.nl//contact/” color=”blue” form=”round”]Wil jij Salihou ondersteunen? Neem dan contact met ons op! [/button]