Reza (18) uit Afghanistan

Wie: Reza
Leeftijd: 18
Land van herkomst: Afghanistan

Ontwikkeling tijdens het empowermenttraject

Reza startte in juli 2013 met het empowermenttraject OIET in Oude Pekela. Hoewel Reza in het begin vaak gefrustreerd was vanwege het gebruik van de Engelse taal in de groepssessies – een taal die hij niet machtig is, in tegenstelling tot het Nederlands – slaagde hij er met hulp van zijn coach in goed mee te draaien.

Carrièreplan

Reza volgt op het moment een opleiding Textiel op het ROC in Drachten. Zijn toekomstdroom is dan ook het ontwerpen en maken van kleding. Mede dankzij zijn coach, die een naaimachine voor Reza regelde, kon hij bijna elke groepssessie nieuw geproduceerde kledingstukken laten zien aan de andere deelnemers.

Reza werkt tot diep in de nacht aan zijn kledingstukken en weet deze ook in korte tijd te voltooien. Een hoogtepunt voor Reza was dat staatssecretaris Teeven naar aanleiding van de eindmanifestatie in Den haag bij Reza een overhemd op maat bestelde.

Reza gaat samen met zijn maatje Janine een website maken waar hij zijn kledingstukken kan showen en ter verkoop aan kan bieden. Daarnaast gaat Reza samen met een van de andere jongeren, die gordijnmaker is, een textielwinkel bezoeken om advies in te winnen over hoe zij hun werk kunnen verbeteren.

Reza was in februari 2014 te zien in het programma Vals Plat! Bekijk hier de uitzending!

[button link=”http://www.ondernemeninjeeigentoekomst.nl//contact/” color=”blue” form=”round”]Wil jij Reza ondersteunen? Neem dan contact met ons op! [/button]