Onze filmsterren in de spotlights!

Nog nooit eerder vertoonde NDC aan zoveel mensen tegelijk de filmpjes met toekomstdromen van onze jongeren. Maar op 22, 23 en 24 april zaten de zalen vol in Haren (Groningen), Arnhem en Deventer en stonden de hele avond onze jongeren en hun filmpjes centraal tijdens de Filmpremières van Toekomstdromen. Het waren spetterende avonden, waarbij de jongeren in de huid kropen van heuse filmsterren.

Entree als filmster
Het filmster-gevoel begon al met de entree: met een heuse persoonlijk aankondiging door Bright Richards en in Deventer en Arnhem zelfs op een echte rode loper, werden de jongeren als echte filmsterren ontvangen in de zaal door een klappend publiek. Vervolgens werd de vloer gegeven aan de jongeren en vaklieden. Met name indruk maakte de openingsspeech van een zestienjarige deelnemer in Deventer, die vertelde “Everybody has a story… Everybody has a mom and a dad. Everybody NEEDS a mom and a dad. I am mom, dad and brother to my nine year old sister.” En de toon was gezet. Een bijzonder moment van kippenvel, door een jongen die door omstandigheden te snel volwassen heeft moeten worden, New Dutch Connections net kende,  maar toch een speech wilde geven. Geen andere woorden dan zijn verhaal hadden een beter beeld kunnen geven van de kracht en talenten die mensen bezitten die naar hier toe gekomen zijn omdat ze niet langer onder veilig waren in hun thuisland. Als deze jongen de juiste kansen krijgt en de juiste mensen ontmoet, wacht hem nog een veelbelovende toekomst!

De première
En toen moesten de filmpjes nog beginnen! Filmpjes van monteurs, politieagenten, chauffeurs, voetballers, artiesten, modellen: de een na de andere toekomstdroom spetterde van het doek! In 2 á 3 minuten per persoon vertelden ongeveer 50 jongeren over hun toekomstdroom in een omgeving waar zij in de toekomst daadwerkelijk hopen te belanden. Zo filmden we onder andere bij de Go Ahead Eagles in Deventer, de politie in Groningen en Advocatenkantoor Dirkzwager in Arnhem.

Tafelgesprekken
Na de vertoning van de filmpjes nam elke jongere met een gespreksleider (veelal coaches en maatjes van NDC) plaats aan tafel en konden de mentoren, voogden, bedrijven en andere gasten aansluiten.  Het doel van deze rondetafelgesprekken was het opstellen van een stappenplan voor de jongere om zijn of haar toekomstdroom te verwezenlijken. Er werd druk gebrainstormd en plannen gemaakt, waarvan we hopen dat ze allemaal in de nabije toekomst waar gemaakt zullen worden!

We blijven niet afwachten!
Terwijl de jongeren met hun coaches verder timmeren aan de weg van hun toekomst, zit NDC natuurlijk niet stil. De voorbereidingen voor de volgende evenementem zijn al in volle gang! Blijf de website in de gaten houden voor exacte data en locaties!

New Dutch Connections dankt de volgende bedrijven en organisaties die hun medewerking hebben aangeboden bij de filmopnames van jonge asielzoekers:

Groningen:
VV Gorecht

Biotop Carex

Naaiatelier Yelly

Garage Royal

Kapsoones C

Gas Terra

Huisartsenpraktijk Ossenmarkt

Dansschool Freestyle

NDC Media Groep

Restaurant Fabuleus

Noorderpoort College

Groen Links (afdeling Groningen)

Praktijk Corpus den Hoorn

Hepro Kunstofkozijnen

Arriva Touring

Politie Groningen

Arnhem:
In samenwerking met de Arnhemse Uitdaging:

Van de Looi en Jacobs Architecten

Dirkzwager Advocaten & Notarissen

Politie Midden Gelderland

Comp-it-Easy

Estetica Cosmetics

Lorenshuis Innoforte

Restaurant Geniet in de Weerd

en

Dierentehuis Arnhem en omstreken

Metaalwerkplaats de Smidse

Kunst in Bedrijf Arnhem

Voetbalclub ESA

Fysiotherapie van der Ploeg

Autobedrijf Pluim

Bully’s Gym

Boga Administratiekantoor

Arnhemse Koerier

GGD Arnhem

Deventer:

Auto Deventer

Auping

Topicus

Go Ahead Eagles – Eagles4Deventer

Deventer Ziekenhuis

Huisartsencentrum Hoge Hond

De Wever Interieurbouw

DRTV

Van Dorp

Pickwick Players

buroMBO