New Dutch Connections wint Appeltje van Oranje 2015

Appeltjes-van-Oranje-2015Oranje-Fonds-Bart-Homburg

New Dutch Connections wint een Appeltje van Oranje 2015! Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds jaarlijks sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden. De uitreiking heeft dit jaar als thema ‘Beter voor elkaar!’. Het gaat om initiatieven die zich richten op mensen die het om sociaaleconomische redenen lastig vinden om mee te komen in de maatschappij.

Het initiatief Ondernemen in je Eigen Toekomst van Stichting New Dutch Connections heeft als doel om het talent en de toekomst van jongeren in asielzoekerscentra verder te ontwikkelen en ze op weg te helpen naar een economisch zelfstandig bestaan. New Dutch Connections stimuleert jongeren om ondanks alle ellende in verleden en heden na te denken over hun talent en hun toekomst en daar naar te handelen. Zo verliezen zij geen tijd, of hun toekomst nu in Nederland of ergens anders zal zijn.

Hare Majesteit Koningin Máxima reikt donderdagochtend 21 mei de Appeltjes van Oranje 2015 uit op Paleis Noordeinde in Den Haag. Andere winnaars van het Appeltje zijn Steunstichting Voedsel Focus Amersfoort en Stichting Krusada op Bonaire.