New Dutch Connections geselecteerd voor Oranje Fonds Groeiprogramma

Het project ‘As I Left my Fathers House’ van New Dutch Connections ontvangt dit jaar maximaal € 25.000,- van het Oranje Fonds. Het is geselecteerd voor de derde editie van het Oranje Fonds Groeiprogramma.

De komende 3,5 jaar volgt een intensief programma van coaching vanuit het bedrijfsleven en netwerken met de andere deelnemers en maximaal € 50.000 per jaar. Doel is As I Left my Father’s House te laten groeien en verder te verdiepen.

New Dutch Connections is erg blij met de toekenning. Initaitiefnemer Bright O. Richards ziet de toekenning ook als een belangrijke ondersteuning in de ambitie van New Dutch Connections: “Om middels kunst ons ondanks onze religieuze en culturele verschillen uit te nodigen tot ontmoeting, herkenning en dus verbinding met de voorheen vreemde ander”. Voor dit project heeft Richards in 2011 de Compassieprijs gewonnen.

In As I left my Father’s House vertellen vluchtelingen met verschillende culturele en religieuze achtergronden over hun wereld. Een wereld van mensen die leven met de gevolgen van vijandigheid, geweld, oorlog en extremisme. Zij nodigen ons uit ook onze verhalen te vertellen en samen met hun te bouwen aan een samenleving waarin onze culturele en religieuze diversiteit een bron van verbinding is.

As I left My Father’s House wordt samen met actieve burgers georganiseerd die middels kunst bijdragen willen leveren aan de interculturele en religieuze cohesie in hun wijken. In samenwerking met diverse sociale, maatschappelijke en religieuze organisaties vindt As I left my Fathers House plaats in (migranten) kerken, moskeeën, synagogen, gevangenissen, vluchtelingen centra, buurthuizen etc met als doel interculturele en interreligieuze cohesie op wijk niveau te vergroten en de isolatie van vluchtelingen en migranten te doorbreken.

Het Oranje Fonds Groeiprogramma combineert ambities en vaardigheden van geslaagde projectleiders uit de maatschappelijke sector met de kennis en ervaringen uit het bedrijfsleven. Het programma biedt met middelen, kennis en ervaring de mogelijkheid om lokaal succesvolle initiatieven een regionaal of landelijk vervolg te geven. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, legt uit: “Met het Groeiprogramma willen we het ambitieniveau en de professionaliteit van unieke sociale initiatieven vergroten. Bright Richards en Margriet Stuurman hebben het in zich om die ontwikkeling door te maken. Wij helpen New Dutch Connections daar graag bij.”Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 32 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.