New Connection Day / Brunch met Karen Armstrong

Op vrijdagochtend 12 april 2013 organiseert Stichting New Dutch Connections met en voor haar partners een bijzondere dag. Aanleiding is de start van de Viering van de Vrede van Utrecht 300 jaar geleden; een vrede die los van de religieuze verschillen tot stabiliteit leidde in grote delen van de wereld en voor grote groepen mensen. Tijdens deze dag gaan internationale, nationale en lokale ‘connectors’ met elkaar in gesprek over de (levensbeschouwelijke) vraag: ‘Wat beweegt mij om het goede te doen?’.

Bright Richards, initiatiefnemer van As I Left My Father’s House, heeft een weergaloos programma samengesteld van interessante sprekers en brengt u gedichten, theater, zang en muziek van topniveau. Hij en Annemiek Schrijver van de IKON zijn uw gastheer en -vrouw tijdens deze inspirerende dag. De internationaal bekende publiciste Karen Armstrong, Stek-directeur Ineke Bakker en de bekende rabbijn Awraham Soetendorp geven de aftrap van het ochtendprogramma en zullen hierna gewoon meedoen aan dit programma dat deels engelstalig zal zijn.

Het programma is als volgt:

Wij ontvangen u graag vanaf 9.30 uur. Om 10.00 uur start het ochtendprogramma. Vanaf 12.00 uur kunt u genieten van een multiculturele brunch verzorgd door de leden van het Interreligieus Beraad Utrecht-West. Gasten die ‘As I Left My Father’s House’ nog niet hebben ervaren of nogmaals willen zien, kunnen deze voorstelling zien om 13.30 uur. De dag wordt afgesloten met dialoogtafels onder leiding van studenten van de Hogeschool Utrecht. Daar ontmoet u Alleenstaande Minderjarige Asielzoekers (AMA’s) en ex-AMA’s die de training ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’ hebben gevolgd en andere connectors uit heel Nederland.

Praktische informatie:
Datum: 12 april 2013
Tijd: 10.00-12.00 ochtendprogramma, aansluitend brunch
13.30-16.00 voorstelling As I Left My Father’s House en dialoogtafels
Lokatie: Domkerk, Utrecht (Achter de Dom 1)
Entree: gratis, donatie welkom
Aanmelden: kan via www.newdutchconnections.nl/reserveren, onder vermelding van de datum en met wie u evt. wilt komen. U ontvangt dan minimaal een week van te voren uw toegangsbewijs, het definitieve programma en verdere praktische gegevens.

Namens het bestuur, medewerkers en vrijwilligers van New Dutch Connections, de Vrede van Utrecht en onze partners heten wij u van harte welkom.

Margriet Stuurman en Bright O. Richards

Partners: Interreligieus Beraad Utrecht West, ULU Moskee, LJG Utrecht, Dyanet Moskee, Pnielkerk, Antoniuskerk, Vrede van Utrecht, Kerk in Actie, Remonstrantse gemeenschap, UAF, Oranjefonds, Mozeshuis Amsterdam, Centre for Humanities van de UU, en de Domkerk.