NDC wint Tolerantieprijs 2016

Ndc-wint-tolerantieprijs2016

New Dutch Connections wint de Tolerantieprijs 2016.  Samen met nog twee andere projecten (Villa Vrede en stichting Eet Mee) mag NDC zich de gelukkige winnaar noemen van deze prijs die elk jaar wordt uitgegeven door de gemeente Utrecht. NDC ziet het winnen van de prijs als een ‘ongelofelijke erkenning’. Het is de derde keer dat NDC meedoet met de Tolerantieprijs in Utrecht.

Communicatiemanager Elke van Wageningen: ‘Bijna alle projecten die voor de nominatie zijn ingestuurd, hebben te maken met vluchtelingen. Dus Utrecht is echt een sociale stad’.

De Tolerantieprijs is bedoeld voor lokale projecten die bijdragen aan verdraagzaamheid, respect en begrip in Utrecht. Volgens burgemeester Jan van Zanen staan de drie winnende organisaties model voor de veelheid aan initiatieven voor vluchtelingen en asielzoekers in Utrecht. Zo biedt Villa Vrede mensen zonder verblijfsvergunning een veilige omgeving en stichting Eet Mee laat bewoners van de noodopvang bij Utrechters aan tafel schuiven.

De Tolerantieprijs is naast de eer een geldbedrag van 7.500 euro. Nu er drie initiatieven hebben gewonnen wordt dit bedrag in 3-en gedeeld. NDC, Villa Vrede en Eet Mee gaan de komende tijd kijken hoe zij dit jaar kunnen samenwerken om het leven van vluchtelingen in Utrecht te verbeteren.

Bekijk hier de swingende overwinningsrap van de jongeren van NDC (RTV Utrecht).