NDC aanwezig op Bevrijdingsfestival 2014!

5 mei: een dag om samen stil te staan bij vrijheid en vrede. De datum waarop Nederland in 1945 bevrijd werd. Dit vieren we nog steeds jaarlijks op festivals door het hele land. Jij, wij en honderdduizenden met ons. Het Bevrijdingsfestival is niet voor niets het grootste muziekevenement van Nederland!

Echter is vrijheid en vrede niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zo ook bijvoorbeeld voor de jongeren waar NDC zich voor inzet. Dus mag NDC op deze dag ook niet ontbreken! Samen met andere bekende Nederlanders en de zogenaamde ‘Ambassadeurs van de Vrijheid’ vragen we aandacht voor jongeren die ook vrede en vrijheid willen. Dit doen we door mensen samen te brengen en in gesprek te gaan. Wat betekent vrede voor jou? Wat betekent vrede en vrijheid voor een asielzoeker in Nederland? Wij bieden ruimte voor prikkelende gesprekken!

Tijdens het Bevrijdingsfestival Utrecht zal NDC zowel een podiumact opvoeren als ruimte bieden voor dialoog. Op het vrijheidspodium – dat mede mogelijk wordt gemaakt door Stichting Dialoog – zal NDC een verkorte versie tonen van het prijswinnende theaterstuk As I Left My Father’s House. In dit theaterstuk worden waargebeurde vluchtverhalen verteld op een ontroerende en indrukwekkende wijze. Daarnaast organiseert NDC een ruimte waar men in dialoog kan gaan over onder andere de situatie van vluchtelingen in Nederland.

Datum: 5 mei 2014
Programmering As I Left My Father’s House: 16:10 – 16:45
Aanwezigheid NDC bij een stand: hele dag
Festivallocatie: Park Transwijk
Entree: gratis

Houd onze site in de gaten voor meer informatie over onze activiteiten op 5 mei.
Zie voor meer informatie over het Bevrijdingsfestival Utrecht ook
www.bevrijdingsfestivalutrecht.nl.