Meet & Greet op Landgoed Beukenrode

Meet & Greet Landgoed Beukenrode

Op het prachtige Landgoed Beukenrode in Doorn vond de ‘Meet & Greet’ plaats. Bedrijven, instellingen en ondernemers werden uitgenodigd in het Jachthuis om kennis te maken met jonge asielzoekers uit het azc in Overberg en hun dromen.

Community Maker Overberg Grada Böcker start met een inspirerende speech waarin zij uitlegt hoe belangrijk het is voor de jongeren om mensen te leren kennen die hen helpen een netwerk op te bouwen. Artistiek leider Bright O. Richards: “Ik hoop dat als de jongeren ooit een autobiografie schrijven, zij uw naam noemen als de naam die de verandering in hun leven teweegbracht.”

Wat een middag wordt het! Bright start samen met Oleg, een getalenteerde muzikant, een korte voorstelling over zijn achtergrond als vluchteling. De bezoekers krijgen een presentatie te zien over het werk van New Dutch Connections. Tot slot wordt het woord gegeven aan de ‘spokesman’ van de jongeren uit Overberg. Hij vertelt de bezoekers dat deze jongeren ontzettend graag in aanraking willen komen met mensen uit de Nederlandse maatschappij, en dat New Dutch Connections hen daar de handvatten voor biedt. “To us, New Dutch Connections is our family” – besluit hij.

Veel van de jongeren uit het asielzoekerscentrum in Overberg zijn met name geïnteresseerd in de (auto)technische sector. Heeft u interesse in het organiseren van een bedrijfsbezoek, of heeft u bijvoorbeeld mogelijkheid tot een leerplek? Neem dan contact op met Grada Böcker via grada[at]newdutchconnections.nl. Ook enthousiaste coaches, maatjes of elders kunnen zich uiteraard nog opgeven!