Succesvolle lancering ‘Know Your Rights’ project op Wereldvluchtelingendag

Op dinsdag 20 juni vond de lancering plaats van de allereerste editie van het ‘Know Your Rights’ project: een twaalfweeks programma om jonge vluchtelingen te empoweren door hun kennis uit te breiden over het Nederlandse en internationale juridisch systeem. Het project is een samenwerking tussen New Dutch Connections, Pro Bono Connect, het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM), de Leiden Law Clinic en DLA Piper. Dit najaar zullen circa twintig jonge vluchtelingen wekelijks college volgen over verschillende juridische thema’s, bijgestaan door een mentor en een maatje.

De middag werd geopend door Adriana van Dooijeweert, voorzitter College voor de Rechten van de Mens en gepresenteerd door Lara Talsma van Pro Bono Connect. Bright Richards kreeg de Zuidas in beweging met zijn performance en de ervaringsverhalen van een aantal jongeren onderstreepten het belang van deze nieuwe leermodule nog eens extra. Want hoe weet je bijvoorbeeld of je recht hebt op een ziekenhuisopname, of een baan? Vanaf september zullen verschillende thema’s behandeld worden, iedere week verzorgd door een andere professional, op vrijwillige basis.

Onze speciale dank gaat uit naar Nauta Dutilh voor de perfecte hosting van deze middag en Lara Talsma van Pro Bono Connect voor het samenbrengen van alle partijen.