Jonge vluchtelingen tonen skills bij Arcadis


Op vrijdag 30 juni vindt de feestelijke afsluiting plaats van de module Engineering van de ToekomstAcademie Utrecht bij Arcadis in Amersfoort. De middag wordt onder anderen bijgewoond door Annemarie Jorritsma, voorzitter van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) en Janet Helder, portefeuillehouder Uitvoering binnen het bestuur van Centraal Orgaan opvang Asielziekers (COA). 


Wil jij hier bij zijn? Je kunt je aanmelden via marcel@newdutchconnections.nl

Iedereen heeft dromen en talenten, maar niet iedereen heeft de kans om deze te ontwikkelen. Zo is het voor jonge vluchtelingen vaak lastig om zichzelf te ontplooien. Om deze reden heeft Stichting New Dutch Connections aan Arcadis gevraagd om een leermodule samen te stellen, speciaal voor een groep jonge vluchtelingen en (ex) asielzoekers die interesse heeft in de wereld van engineering. Twaalf weken lang heeft een bevlogen groep jongeren zich laten voorlichten over verschillende thema’s zoals Water, Stedenbouw en Duurzaamheid. Tijdens de eindmanifestatie tonen de deelnemers wat zij hebben geleerd de afgelopen maanden en kunnen zij netwerken met potentiële partners. 

Arcadis
Arcadis is de bekendste advies- en ingenieursonderneming van Nederland, die zich wereldwijd bezighoudt met infrastructuur, gebouwde omgeving, water en milieu.