Inzegening ToekomstAcademie in Janskerk

Op zondag 7 februari wordt de eerste ToekomstAcademie officieel ingezegend met een bijzondere dienst met een interreligieus karakter. Deze dienst wordt georganiseerd in samenwerking met de Oecumenische gemeenschap van de EUG/Janskerk. Wij heten u van harte welkom om deze dienst bij te wonen en de start van de ToekomstAcademie samen met ons te vieren!

Tijdens deze samenkomst is er inbreng van verschillende religieuze gezindte uit Utrecht. Zo is er een bijzonder duet tussen een joodse chazan en een imam, zijn er optredens van talentvolle jongeren en coaches en komen er liederen voorbij uit de theatervoorstelling ‘As I Left My Father’s House’ van New Dutch Connections, gezongen door het koor van de EUG. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting met jongeren uit ons traject. Zij willen graag vertellen over hun toekomstdromen en in contact komen met mensen in Utrecht die hen kunnen helpen bij hun ontwikkeling.

Na afloop van de bijeenkomst zijn er verschillende performances van jongeren. Zij willen graag hun talenten overbrengen en vertellen over hun toekomstdromen. Daarnaast presenteren we ons handboek ‘As I Left My Father’s House’. Deze voorstelling werd in 2009 voor het eerst opgevoerd in de Janskerk in Utrecht en is inmiddels 300 keer uitgevoerd door het hele land. Het handboek biedt een geweldig handvat om diverse religieuze en culturele groeperingen nader tot elkaar te brengen. Deze succesformule willen we op 7 februari graag aan een groter publiek presenteren.

Adres: Janskerkhof 26 in Utrecht

Start dienst: 11.00 uur
Start middagprogramma (presentatie handboek, performances jongeren): 12.30 uur

ToekomstAcademie
In de ToekomstAcademie wil NDC jongeren de mogelijkheid bieden tot ontmoeting, persoonlijke en professionele ontwikkeling. NDC wil op acht locaties in Nederland academies openen. Voor de ToekomstAcademie zijn we nog op zoek naar leermeesters, die hun expertise over willen brengen op de jonge vluchtelingen. Geïnteresseerd? Neem contact op via info@newdutchconnections.nl.

Het belooft een mooie dag te worden, dus wees welkom!

Graag nodigen we u uit om zelf wat te eten (een hapje) of drinken mee te nemen om zo onze overvloed met andere mensen te delen!  

Foto: Anna van Kooij