Hoera! The Bright Side of Life genomineerd voor het Nederlands Theater Festival

Wat zijn wij trots! The Bright Side of Life is door De Nederlandse Toneeljury genomineerd als beste voorstelling van dit moment. Er zijn in totaal elf voorstellingen genomineerd door de Officiële Juryselectie van het jaarlijkse Nederlandse Theater festival. 

Het Nederlands Theater Festival

De geselecteerde voorstellingen zijn te zien op het Nederlands Theater Festival (6 t/m 16 september). De geselecteerde voorstellingen zijn genomineerd voor de Regieprijs, die wordt uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater op 16 september. Het Gala van het Nederlands Theater is de ‘Oscaravond’ van het Nederlandse theater. Ter afsluiting van het festival worden hier de belangrijkste toneelprijzen uitgereikt, waaronder de Louis d’Or en Theo d’Or voor beste acteur en actrice. Een feestelijke avond waarin de theatersector in het zonnetje wordt gezet en wordt bezongen met een gezonde dosis humor. De avond knalt eruit met een groot feest op het podium van de Stadsschouwburg en een afterparty in de Brasserie.

Nominatie

“Indrukwekkend hoe een betrokkene zo’n enorm drama licht kan brengen zonder de ernst aan te tasten. Daardoor wordt het behapbaar voor een groot publiek.
Kenmerkend voor Bright Richards zijn deze belangrijke, scherpe en persoonlijke verhalen. Mooi is ook hoe hij een parallel trekt tussen zijn eigen vlucht en de grotere bewegingen die er in de wereld gaande zijn. In zijn vertelling gaat hij een spannende muzikaal-theatrale dialoog aan met accordeonist Oleg Fateev, die het verhaal inhoudelijk versterkt en diepte geeft.” De Nederlandse Toneeljury

Benieuwd naar alle nominaties? Bekijk hier de website van Het Nederlands Theater festival. Kaartverkoop start 6 juli.