Hoe gaat het nu met…?

Tamim-300x240Een mini-interview met één van de oud-deelnemers van het empowermenttraject ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’. Hoe hebben zij het traject ervaren? En waar staan zij nu? Deze keer: Tamim.

Hoe ben je in aanraking gekomen met New Dutch Connections?

T: Op mijn zeventiende vluchtte ik uit Kabul, Afghanistan. Toen ik in het azc in Oude Pekela terechtkwam, waren er allerlei instanties en organisaties waarmee je te maken kreeg als jonge asielzoeker. New Dutch Connections was daar één van. Zij beloofden dat zij ons talent gingen laten zien aan de gemeenschap en aan de overheid. Mijn verwachtingen waren in eerste instantie laag. Maar door middel van trainingen en coaching kregen wij inderdaad handvatten om te laten zien wat wij konden, en hier actief aan te werken. Nu werk ik zelf als vrijwilliger bij New Dutch Connections!

Wat heeft New Dutch Connections je gebracht?

T: New Dutch Connections heeft mij geleerd hoe je jezelf moet introduceren en kunt bewijzen tegenover je omgeving; capaciteiten die onmisbaar zijn in deze samenleving.

Waar sta jij nu?

T: Ik ben momenteel bezig met een cursus Nederlands. Hierna wil ik graag verder studeren, het liefst iets sociaals. Ik zou bijvoorbeeld graag maatschappelijk werker of politieagent willen worden. Als vrijwilliger bij New Dutch Connections wil ik de immigranten dezelfde goede ervaring meegeven als die ik heb gehad. Iedereen moet de kans krijgen tot een opleiding. Het is noodzakelijk om te kunnen communiceren met andere mensen, om een netwerk op te zetten, je dromen te bereiken en je talent te laten zien. Om die reden is het werk dat New Dutch Connections doet zo belangrijk!