Hoe gaat het nu met…?

hoenumetEen mini-interview met Feras, een jongere uit Syrië, die deel heeft genomen aan het empowermenttraject ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’ in Overberg. Waar is hij momenteel mee bezig? Wat wil hij in de toekomst bereiken? Hieronder het interview.

Ten eerste zou ik iets meer over je willen weten: hoe oud ben je, hoe lang woon je in Nederland en wat is je culturele achtergrond?

Ik ben net achttien jaar geworden en kom oorspronkelijk uit Syrië. Vanuit Syrië ben ik vier maanden geleden gevlucht en naar Nederland gekomen. Aangezien ik nog voor zo een korte tijd in Nederland woon, beheers ik de Nederlandse taal nog niet zo goed, maar hier ben ik hard voor aan het werken.

Wat houdt je momenteel bezig?

Momenteel ben ik bezig om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. Ik volg een Nederlandse cursus op de Radboud Universiteit te Nijmegen. Deze cursus heb ik grotendeels te danken aan mijn maatje en coach die mij hiermee hebben geholpen. Ik ben ze hiervoor erg dankbaar! Over ongeveer een jaar wil ik ICT gaan studeren, dit is mijn droomberoep. Ik wil echt graag gaan studeren om mezelf te ontwikkelen en mijn capaciteiten te benutten!

Wat heeft NDC je gebracht?

In Syrië was ik een heel ander persoon, ik wilde me niet aan mensen hechten waardoor ik niet echt vrienden had. Momenteel sta ik hier wel voor open. NDC heeft mij geholpen om me meer open te stellen ten opzichte van anderen. Hierdoor ben ik in contact gekomen met mensen en heb ik in Nederland vrienden gemaakt waarmee ik dingen kan delen, gesprekken kan houden en lol kan maken. Dit maakt mij heel gelukkig! Ik wil heel graag iets voor mensen terugdoen wanneer ze me helpen. Dat geeft mij een heel goed gevoel!

Wat zijn je wensen voor de toekomst?

Mijn wensen zijn om mijn opleiding ICT af te ronden, iets omtrent computers te ontdekken en een eigen bedrijf te starten. En ik geloof dat dit gaat lukken!