Hoe gaat het nu met…?

Imad
Imad

Deze keer een kort interview met Imad, die momenteel mee doet met het empowermenttraject ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’ in Utrecht. Wat heeft NDC Imad gebracht? En wat zijn de plannen voor de toekomst? Het onderstaande interview vertelt je hier alles over!

Wat is je culturele achtergrond en hoe ben je in contact gekomen met New Dutch Connections?

I: Ik woon pas sinds vier maanden in Nederland, kom oorspronkelijk uit Syrië en woon nu op het azc in Utrecht. Ik ben in aanraking gekomen met NDC via Bright Richards, artistiek leider van NDC, die mij alles vertelde over deze organisatie. Hierdoor werd ik erg gemotiveerd om ook deel te nemen aan het empowermenttraject!

Wat heeft NDC je gebracht?

I: Voordat NDC op mijn pad kwam, wist ik niet hoe ik mijn leven opnieuw moest gaan opstarten in een compleet nieuw land. NDC heeft mij geholpen om een nieuwe start te maken! Ook op andere vlakken heeft NDC mij gesteund. In Syrië vond ik taekwondo al erg leuk, en dankzij NDC heb ik het in Nederland kunnen voortzetten. Tevens heb ik een totaal nieuwe cultuur leren kennen, ben ik in contact gekomen met Nederlanders, heb ik geleerd hoe ik mezelf moet presenteren aan de buitenwereld en heeft NDC mij in contact gebracht met het bedrijfsleven.

Waar sta je nu en wat zijn je plannen voor de toekomst?

I: Ik ben momenteel de Nederlandse taal aan het leren en ik beoefen taekwondo. Ik wil nu eerst heel graag de Nederlandse taal onder de knie krijgen om daarna te gaan studeren op het gebied van ICT. Het geeft mij nu echt een goed gevoel om te weten wat mijn plannen voor de toekomst zijn en dat NDC mij ondersteuning geeft voor het zetten van verschillende stappen!