Het Diner van de Toekomst

Diner van de Toekomst

“Alles begint met liefde”, dit waren de woorden van Bright O. Richards aan het begin van het empowermenttraject ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’. Gedurende vier maanden hebben de jongeren in Amersfoort trainingen gevolgd en zijn ze gekoppeld aan een maatje en coach.

Nieuw avontuur
Vier maanden geleden zijn de jongeren de uitdaging aangegaan waarin ze een compleet nieuw avontuur hebben omarmd – het traject ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’. Dit traject heeft als ultiem doel dat de jongeren geen verloren tijd meer hoeven te hebben en dat ze hun toekomstdromen kunnen verwezenlijken!

Sociëteit Amicitas
Het Diner van de Toekomst vond plaats in de in de sfeervolle Sociëteit Amicitas in Amersfoort. De avond werd presenteert door Willeke Colenbrander, de Community Maker in Amersfoort, en de jongeren zelf, die zich in de afgelopen maanden hebben ontwikkeld en hebben gereflecteerd over hun toekomstdromen. Aan de zijde van de jongere stond de coach en maatje die een mooi woordje paraat hadden!

En wat waren nou eigenlijk de toekomstdromen van de jongeren in Amersfoort? Van kok tot vrouwenrechtenactivist, ouderenverzorgster, verloskundige, verpleegster, visagist of grafisch ontwerper; er zijn talloze dromen aan bod gekomen in deze prachtige avond! Onder het genot van zelfgemaakte hapjes door onze geweldige koks en swingende muziek hebben we alle successen en talenten van de jongeren gevierd en met ons geweldige publiek gedeeld. Deze avond is een terugblik op de afgelopen periode, een moment om samen vooruit te denken en om een stap verder te gaan in de ontwikkeling van deze jongeren.

De jongeren hebben de avond met sprankelende ogen, kloppende harten en veel geluk ervaren. Het traject ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’ een opstapje is om hun dromen te bereiken.

Zoals Nelson Mandela zei: “May your choices reflect your hopes, not your fears”. Hoop, liefde en kameraadschap waren gevoelens die sterk aanwezig waren deze avond. Wat een succes!

Het gaat niet puur om basisbehoeften. Geef ons de kans om onderwijs te krijgen, dan pas kunnen we een stap voortzetten in onze ontwikkeling en gelukkig zijn”- Angel, jongere uit het azc in Amersfoort