Grote en kleine successen

talentenmarktIn Burgum, Amersfoort en Utrecht volgen jongeren het empowermenttraject ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’. En wat een vooruitgang is er de afgelopen weken geboekt!

Eén van de jonge moeders uit het traject in Amersfoort heeft te horen heeft gekregen dat zij, ondanks dat zij nu meerderjarig is, haar mbo-1 opleiding Verzorging mag voortzetten. Heel goed nieuws, zeker gezien zij na haar studie het liefst aan de slag wil als vroedvrouw.

Jamshid uit Burgum is deze week aan de slag gegaan als vrijwilliger bij Spoonk-producties. Het is zijn droom om modeontwerper te worden, en hij is al hard op weg. Jamshid komt uit een kleermakersgezin waar hij al op jonge leeftijd meehielp. Aangekomen in Nederland volgde hij tot zijn achttiende de opleiding Mode&Commercie. Nu werkt hij als vrijwilliger bij deze creatieve theaterwerkplaats waar op duurzame wijze theaterkleding en rekwisieten worden vervaardigd. Afgelopen week heeft hij meegeholpen aan een workshop aan basisschoolkinderen, en vertelde zijn coach dat hij de hele dag had gelachen!

En dan is er nog het bijzondere verhaal van Abdullah. Als minderjarige alleenstaande asielzoeker (AMA) kwam hij een aantal jaar geleden Nederland binnen, waar hij in Tilburg een taalcursus volgde en startte met een mbo-opleiding. Op zijn achttiende belandde hij zonder verblijfsvergunning op straat. Via één van zijn beste vrienden die in het AZC Utrecht woont, is hij in contact gekomen met New Dutch Connections. Nu geeft Abdullah voetbaltraining aan de jongeren van het AZC, en is ook hij gestart met het empowermenttraject!

Deze succesverhalen waren onmogelijk tot stand gekomen zonder de hulp van onze coaches en maatjes. Wil jij ook het verschil maken voor deze jongeren en aan de slag als vrijwilliger? Neem dan contact met ons op via info@newdutchconnections.nl. Voor meer informatie, klik hier.