Een kijkje achter de schermen met Yoshin!

De filmweken van Ondernemen in je Eigen Toekomst zitten er op! In twee weken tijd heeft New Dutch Connections van 50 jongeren hun toekomstdroom op film mogen zetten. Deze filmpjes zijn een enorme stimulans om deze dromen concreter te maken en de jongeren de kracht van dromen te laten voelen. Zo vertelde Denise Ankoné, projectmedewerker bij New Dutch Connections: “Nishat is een ingetogen meisje dat erg verlegen is en daardoor zacht praat. Ze was erg nerveus voor het filmen. Toen we opnames maakten in een naaiatelier en Nishat bezig was met de naaimachine, bloeide ze helemaal op! Ze ging steeds harder praten gedurende de opnames en was daarna heel vrolijk en enthousiast. Het is prachtig om te zien wat het met jongeren doet als ze door de opnames op zo’n locatie daadwerkelijk zien wat ze kunnen bereiken”.

Donja Verlaan, ook projectmederker bij NDC maar dan in Arnhem, had een vergelijkbare ervaring met een achttienjarige asielzoekersjongere uit het empowermenttraject Ondernemen in je Eigen Toekomst. Deze jonge asielzoeker wil in de toekomst dolgraag politieagente worden, want: ‘meiden, die kunnen dat ook!’ Met de filmdagen kreeg de politieagente in spe de kans om zich te verdiepen in de wereld van de politie: bij binnenkomst in het politiekantoor werd zij meteen in politiepak gehesen. Tijdens en na de opnames liet ze weten dat zij haar gevoel niet kon omschrijven, maar dat zij deze dag echt nooit zou vergeten.

Over twee weken zien de asielzoekersjongeren die deelnemen aan het empowermenttraject hun eigen film tijdens de filmpremière. Op vier verschillende locaties kunnen de jongeren samen met eventuele familie, vrienden, mentoren en contacten uit het bedrijfsleven genieten van hun eigen toekomstdromen. Vervolgens kunnen de jongeren samen met betrokkenen de volgende stap zetten in de verwezenlijking van hun dromen.

YoshinYoshin Kwee (24) biedt jou gedurende de komende weken een kijkje achter de schermen. Zij geeft verslag van de Filmpremière van Toekomstdromen en richt zich hierbij op vragen als ‘wie zijn deze jonge ondernemers?’, ‘wat zijn hun toekomstdromen?’, en ‘hoe proberen zij hun dromen te verwezenlijken?’. Wil jij Yoshin volgen of heb je zelf vragen die je aan de jongeren zou willen stellen? Volg haar dan live via Twitter, Instagram en via de blog op 22, 24 april en 20, 21 mei!

Wilt u jongeren ondersteunen bij het vinden van stages/werkervaringsplekken bij de politie, een garage, de lokale sportclub of een kunstatelier? Bezoek dan onze website! Kunt u ons op een andere manier steunen of wilt u graag een helpende hand bieden bij evenementen van New Dutch Connections? Neem dan contact met ons op!

Wilt u alvast een indruk krijgen van de filmpjes die wij gemaakt hebben? Bekijk dan de filmpjes van de jongeren uit voorgaande jaren!