Filmpremière Toekomstdromen

Toekomstdromen-zusters-Utrecht

Tijdens de filmpremière op 24 mei van Toekomstdromen toonden (ex)asielzoekers vol trots de filmpjes van hun droombaan die zij samen met de aanwezige filmmakers gemaakt hebben. Samen met de jongeren, hun coaches, maatjes, de filmers en medewerkers van de HKU zat de ruimte bom vol. Bright Richards, oprichter van NDC, stelde dan ook voor ‘op z’n Afrikaans te gaan zitten’, desnoods bij elkaar op schoot, zoals in een Afrikaanse bus.

Toekomstdromen-zusters-Utrecht1In de filmpjes laten de jongeren hun talenten zien en wat zij allemaal te bieden hebben, wat zij hopen te bereiken en daar voor nodig hebben. Op deze manier kunnen hun talenten erkend worden en kan er in hen worden geïnvesteerd zodat zij vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet gaan.

Het was de eerste keer dat de filmpremière plaatsvond in de ruimte van de HKU aan Oudenoord en helemaal leuk was dat op de eerste rij, geheel in het wit, de zusters Augustinessen zaten, die zo vriendelijk zijn altijd hun ruimte ter beschikking te stellen voor de trainingen met de jongeren.

Ook heeft één van de aanwezige jongeren zijn TV debuut gehaald! Zijn filmpje is te zien op RTV Utrecht (Te bekijken vanaf ongeveer 18 minuten).