FILMERS GEZOCHT: filmpjes maken met vluchtelingjongeren

Laboratorium

In de komende weken gaan we filmpjes maken van onze jongeren! Ze gaan op zoek naar een leermeester, iemand die hun droomberoep uitoefent en bij wie ze een kijkje mogen nemen ‘achter de schermen’. In een filmpje zullen de jongeren zichzelf vervolgens in hun droomberoep presenteren:  om die droom nog meer te laten leven, maar ook zodat anderen kunnen zien waarbij ze hem/haar kunnen helpen om die droom te verwezenlijken.

En dat niet alleen! Want naast het presenteren van hun droomberoep, is dit filmpje ook het moment waarop de jongeren alles uit de kast halen en hun talenten in de strijd gooien om de wereld te laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Misschien zien we dus wel een geweldige rapper die ervan droomt om verpleegkundige te worden, maar daarnaast ook ontzettend houdt van in de keuken staan of een balletje hooghouden. Het kan alle kanten op, afhankelijk van wat de jongere wil laten zien – en dat biedt tegelijkertijd ook de nodige creatieve vrijheid als filmer.

Filmers gezocht dus, om deze dromen en talenten in beeld te brengen! We zoeken een aantal (semi-)professionele filmers die het filmpje vervolgens ook kunnen editen op vrijwillige basis. Per jongere zou dat ongeveer 1 à anderhalve dag in beslag nemen. Het filmen moet plaatsvinden tussen 5 en 19 mei, de filmpjes moeten af zijn op 20 mei.

Op maandag 25 april 20:00 is er een informatieavond voor geïnteresseerde filmers. De locatie van deze avond is Park Oog in Al 1, Utrecht.

Bekijk hier een voorbeeld van een van de filmpjes van vorige traject!

Ben jij of ken jij iemand die op vrijwillige basis van (een of enkele van) onze jongeren een mooi filmpje/videoclip kan maken? Meld je dan alsjeblieft zo snel mogelijk aan door een mailtje te sturen naar utrecht@newdutchconnections.nl!