Duizenden euro’s voor de Veiling van Talenten

veiling-van-talenten

Zaterdagavond 7 maart vond in Vathorst de allereerste ‘Veiling van Talenten’ plaats. Jongeren uit het azc Amersfoort die deelnemen aan het empowermenttraject ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’, hebben gedurende vier maanden trainingen gevolgd en zijn gekoppeld aan een coach en maatje. In deze avond zijn hun talenten geveild en de opbrengst van de avond zal ten goede komen aan hun toekomstdromen.

Aansluitend werd de bekende theatervoorstelling ‘As I Left My Father’s House’ opgevoerd. Het was een enorm succes waarin er maar liefst ruim 3000,- is opgehaald! Coaches, maatjes en medewerkers van NDC hebben ervoor gezorgd dat alles tot in de puntjes was verzorgd, zodat het een gegarandeerd succes werd.

De bezoekers stroomden binnen rond 18.00 uur. Koffie en thee stond klaar en de bezoekers konden alvast de veilingen doornemen. Er was een informele sfeer waarin mensen elkaar begroetten en leerden kennen.

Om 19.00 uur ging de ‘Veiling van Talenten’ van start. Artistiek leider Bright Richards heette iedereen die aanwezig was hartelijk welkom en vertelde meer over de ‘Veiling van Talenten’. Aan zijn zijde stond de elder, Ad Zoet, die met zijn goede humor en enthousiasme veilingmeester van de avond zou zijn. Jongeren, coaches, maatjes en medewerkers van NDC hebben hun talenten aangeboden. De veiling verliep voorspoedig, iedereen deed enthousiast mee en het resultaat mocht er zijn: een spetterende opbrengst!

Hierna, vond de theatervoorstelling ‘As I Left My Father’s House’ plaats. De laatste mensen stroomden binnen en er was tijd om naar deze indrukwekkende theatervoorstelling te kijken. De voorstelling was gebaseerd op waargebeurde vluchtverhalen uit de Bijbel, Koran en Tenach.

Aan het eind van de voorstelling vond er een nabespreking plaats tussen de artistiek leider, Bright Richards, en de bezoekers. Hierin was het te merken dat mensen diep waren geraakt en dat ze meeleefden met de vluchtverhalen. Het was een geweldige afsluiting van een zeer geslaagde avond!