Dordrecht herdenkt Kristallnacht met As I left my Father’s House

Zondag 9 november in de Remonstrantse Kerk in Dordrecht

Op 9 november om 20.00 uur staat de voorstelling As I Left My Father’s House in de Remonstrantse kerk aan de Cornelis de Wittstraat 28 te Dordrecht. Op de dag van de 74e herdenking van de Kristallnacht onderstreept deze voorstelling het belang van tolerantie en wederzijds begrip in onze samenleving.

As I Left My Father’s House is een uitnodiging aan mensen die bezig zijn met godsdienst, zingeving, persoonlijke ontwikkeling en mensen die omgaan met trauma’s en met de uitgestotenen van de samenleving, om verbinding te maken met de ‘vreemde ander’. Het is de eerste keer dat de voorstelling in Dordrecht wordt uitgevoerd. De voorstelling wordt in het Nederlands gespeeld. Na de voorstelling is er gelegenheid om met elkaar en de acteurs in gesprek te gaan.

De voorstelling sluit aan op de 74e herdenking van Kristallnacht, de gebeurtenis die plaatsvond in de nacht van 9 op 10 november 1938. In heel Duitsland werden Joden aangevallen, er werden 267 synagogen in brand gestoken en ongeveer 7500 winkels en bedrijven van Joden vernield. Ook Joodse huizen, scholen, begraafplaatsen en ziekenhuizen moesten het ontgelden. Tijdens de Kristallnacht werden 92 Joden vermoord. Met de voorstelling As I Left My Father’s House herdenken we niet alleen de gruwelijke gebeurtenissen in het Nazi Duitsland van 1938, maar plaatsen we deze ook in een bredere context van discriminatie, geweld tegen minderheden en de uiterste consequenties van intolerantie en rechteloosheid in de samenleving.

Deze voorstelling is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de Remonstrantse Gemeente Dordrecht, OMSK, Ivrietkoor Drechtsteden en New Dutch Connections.

Locatie: Remonstrantse Kerk te Dordrecht, Cornelis de Wittstraat 28. De toegang is gratis. Na afloop is er collecte om de kosten te dekken en een impuls te kunnen geven aan een vervolgproject in 2013.

U kunt hier plaatsen reserveren voor de voorstelling.