‘Deze jongeren hebben hun droom in film gegoten.’

Toekomstdromen filmen‘Welkom, wat leuk dat u bent gekomen voor de presentatie van onze toekomstdromen!’ – twee van de deelneemsters van het traject ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’ uit Burgum staan stralend bij de deur. Zestien jongeren en negen maatjes zijn al in de ochtend begonnen met koken. Van oer-Hollandse erwtensoep tot baklava; alles is uit de kast gehaald om de bezoekers welkom te heten. Lees hier meer over deze fantastische avond in Burgum.

‘Samen komen en samen eten, dat nodigt uit tot nieuwe ontmoetingen.’
Sinan, trainer bij New Dutch Connections en acteur uit ‘As I Left My Father’s House’: ‘Deze jongeren hebben hun droom in films gegoten. Vanavond zullen zij die, onder het genot van heerlijk eten en muziek, aan jullie presenteren.’ Want, zo legt hij uit; ‘Samen komen en samen eten, dat nodigt uit tot nieuwe ontmoetingen.’ Community Maker Anneke Boven: ‘Vanavond vieren we het feestje van de jongeren!’

En een feestje, dat wordt het. De presentatie van de avond wordt overgelaten aan de jongeren zelf, die zich in de afgelopen maanden hebben ontpopt tot ware performers. Per filmpje interviewt één van de aangewezen presentatoren de hoofdrolspeler.

Modeontwerper in spé
Jamshid uit Afghanistan hielp al vanaf zijn zevende mee in de kleermakerszaak van zijn vader. Nu loopt hij stage bij Spoonk en ontwerpt hij onder meer kostuumkleding. Caro Kroon, zijn enthousiaste stagebegeleider: ‘Jamshid is een modeontwerper in spé. De naam heeft hij al: “Jamshid Hoesseini”!’ Ali uit 5 vwo wilt graag Werktuigbouwkunde studeren. Hij heeft de perfecte match gevonden in coach Nader Karaji, bouwkundig ingenieur.

En de toekomstdromen van de andere jongeren? Die lopen uiteen van sportinstructeur, tot danseres, hotelmanager, arts, financieel adviseur, accountant, kok, metaalbewerker, kapper, profvoetballer of interieurarchitect. Het traject is een opstapje om die droom te bereiken.

Heb je connecties uit bovenstaande beroepsgroepen, die iets voor onze jongeren kunnen betekenen? Mail dan vooral naar Anneke via anneke[at]newdutchconnections.nl.