Culturele Zondag Utrecht: ‘As I Left My Fathers House’ in Ulu moskee

Foto: Anna Van Kooij
Foto: Anna Van Kooij

‘As I Left My Fathers House’ is een verbazingwekkende toneelvoorstelling en speelt tijdens Culturele Zondag in de Utrechtse Ulu Moskee. Het gaat over ineenstortende samenlevingen, over de rol van religie en over de lange nasleep van oorlog.  Alle verhalen zijn waar gebeurd. Een jood, een christen en een moslim delen hun vluchtervaringen en ontdekken gemeenschappelijkheid en vriendschap.

Het stuk is inmiddels bekroond en gespeeld op de meest onwaarschijnlijke plaatsen. Dit keer is de nieuwe ULU moskee aan de beurt.  We spelen op de eerste verdieping. Na de voorstelling is er altijd een gesprek met het publiek. Ook komen vluchtelingen jongeren aan het woord om iets te delen van hun geloof als basis om vol te houden in onmogelijke omstandigheden.

Heb je gemengde gevoelens over de vluchtelingenproblematiek, wil je iets meer begrijpen over achtergronden en mogelijkheden, of wil je een stap doen, is dit je kans. Alles is open. Je zal deze ervaring niet snel vergeten.

Datum: 1 Mei 2016

Plaats: Ulu moskee. Kanaalstraat 36 Utrecht (achter het Centraal Station, 5 min lopen)

Tijd: 13.00  en 16.00 uur.

De toegang is gratis

De voorstelling wordt gespeeld in het kader van Culturele Zondagen Utrecht. Het stuk is echter iets te heftig voor kinderen onder de 14 jaar.

Lees hier meer over de voorstelling ‘As I Left My Father’s House’.