Tientallen jongeren uit AZC gekoppeld met hun coaches

Voor het eerst zullen de jongeren en jonge moeders uit het AZC in Amersfoort op 8 december de 20 coaches ontmoeten die na weken van voorbereiding zijn uitgekozen. Voor de komende maanden zullen de jongeren en hun coaches afspraken gaan maken over hoe ze actief gaan ondernemen in hun eigen toekomst. Deze feestelijke ontmoeting is onderdeel van het empowermenttraject van New Dutch Connections: ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’.

Dit empowermenttraject is ontwikkeld door Bright Richards om jonge asielzoekers (15 – 25 jaar) weer in zichzelf te laten geloven en hun talenten te laten ontwikkelen, onder begeleiding van een coach uit het bedrijfsleven. Afgelopen weken werden zowel de coaches als de jongeren getraind en voorbereid op de ontmoeting met elkaar.

Maandagavond 8 december vindt om 18.00 uur de besloten matchingsbijeenkomst plaats. In een feestelijke setting ontmoeten de coaches en jongeren elkaar voor het eerst in wijkcentrum de Witte Vlinder (Van Galenstraat 30). Onder het genot van zelfgemaakte gerechten, gekookt door de jongeren, en muziek van Oleg Fateev, krijgen zij de tijd om elkaar beter te leren kennen en afspraken te maken voor de komende maanden.

Het traject in Amersfoort duurt tot medio maart 2015. Tegelijkertijd is er in Utrecht eenzelfde project gestart met asielzoekersjongeren uit het AZC in Utrecht. Aanstaande donderdag 11 december vindt hier de matchingsbijeenkomst plaats, in Het Wilde Westen (Evert Meijsterlaan 1, Utrecht).

Meer weten over New Dutch Connections, klik hier.
Stem ook op New Dutch Connections voor de Appeltjes van Oranje.