Bijzondere voorstelling ‘As I Left My Father’s House’ met iftar-maaltijd

AIL-s0meren

Op 29 juni bundelen Resto VanHarte, ZIMIHC Theater Stefanus en New Dutch Connections hun krachten voor een mooie avond vol verbinding en ontmoeting. Op deze avond is de aangrijpende voorstelling ‘As I Left My Father’s House’ te zien, waarna bezoekers deel kunnen nemen aan een bijzondere iftar-maaltijd (ook voor mensen die niet mee doen met de Ramadan). De voorstelling begint om 20.15 uur in het ZIMIHC Theater Stefanus aan de Braziliëdreef 2 in Utrecht.

As I Left My Father’s House
As I Left My Father’s House is een theatrale uitnodiging aan mensen die bezig zijn met spiritualiteit, zingeving, persoonlijke ontwikkeling, en mensen die omgaan met trauma’s en met de verworpenen en uitgestotenen van de samenleving. De voorstelling beoogt te komen tot reflectie, over jezelf en over de ‘vreemde ander’. Een gemengd publiek van moslims, christenen, joden en anders en niet-gelovigen zoekt verbinding met elkaar via As I Left My Father’s House. De voorstelling is ontwikkeld door Bright O. Richards, die zelf de oorlog in Liberia ontvluchtte en in 1991 in Nederland belandde. Hij is nu de artistiek leider van New Dutch Connections (NDC). De voorstelling ‘As I Left My Father’s House’ is inmiddels 300 keer uitgevoerd in kerken, moskeeën, synagogen.

Resto VanHarte
Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving. Eenzaamheid en sociaal isolement worden dus bestreden. Natuurlijk samenwerken aan een leefbare gemeenschap is de aanpak. Door samen eten, beter samenleven. Samen koken en goed eten betekenen hét moment van rust en ruimte in ons drukke leven. Dan blijkt er tijd te zijn om ongedwongen mensen te ontmoeten en te leren kennen: jong en oud, rijk en arm, hoog en laag opgeleid en autochtoon en allochtoon.

Resto VanHarte biedt een groter podium voor waardevolle ontmoetingen. Regelmatig schuiven organisaties en wijkinitiatieven aan, van Stut-theater tot wijkagent, van Handje Helpen tot Buurtteams. Resto VanHarte geeft vrijwilligers en stagiairs kansen om aan het werk te gaan. Talent uit de wijk toont wat het kan. Door samen eten, beter samenleven.

Vanaf 19.45 uur bent u welkom in ZIMIHC theater Stefanus in Utrecht. De voorstelling start om 20.15 uur. De iftar zal beginnen rond de klok van 22.00 uur, na het ondergaan van de zon. De toegang is gratis. Voor de maaltijd is reserveren nodig, dat kan op www.restovanharte.nl of op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 via 0900-9003030.