Big Improvement Day: ‘Laat vluchtelingen doen waar ze goed in zijn.’

Vandaag was het Big Improvement Day! In Den Haag staken bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap de koppen bij elkaar om te praten over de toekomst van Nederland. Met ’talent’ als overkoepelend thema, stond vandaag de zeer actuele vraag centraal: hoe geef je een positieve draai aan het vluchtelingendebat? Hoe kan hun talent in Nederland worden benut?

Uiteraard was Bright Richards van de partij om zijn steentje bij te dragen aan het debat: ‘Mijn thuis is hier geworden, omdat ik mensen heb ontmoet die mij opnieuw hebben doen geloven in mijn talenten, in mijn kwaliteiten en in wat ik kan toevoegen aan de samenleving. En dat is de essentie.”

Iedereen was het erover eens: we moeten vluchtelingen laten doen waar ze goed in zijn. Ook gastheer en initiatiefnemer Ralph Van Hessen pleitte voor een meer positievere benadering: ‘Asielzoekers hebben talent, laten we dat talent ontdekken en ontwikkelen en meer benutten voor de Nederlandse samenleving. De sfeer is nu heel negatief, en ik zeg altijd dat je van bedreigingen een kans moet maken.’

Bekijk het hier verslag van Omroep West.