As I Left my Father’s House op conferentie over Identiteit

De sectie Interculturalisatie van het NIP en de afdeling Transculturele Psychiatrie van de NVvP organiseren op 30 november en 1 december een tweedaagse conferentie over Identiteit. Op deze conferentie zullen professionals uit de praktijk van GGZ, arbeid, onderwijs en jeugd in debat gaan met wetenschappers, beleidsmakers en ervaringsdeskundigen. Op 30 november treedt Bright O. Richards op tijdens de conferentie Professionals Bekennen Kleur. Hij vertelt zijn waargebeurde vluchtverhaal in de adembenemende en bekroonde theaterproductie As I Left my Father’s House. In zijn stichting New Dutch Connections gebruikt hij deze voorstelling als inspiratiebron om de dialoog met de vreemde ander aan te gaan en zo wil hij oude en nieuwe Nederlanders met elkaar verbinden.

Het programma van de conferentie Identiteit belooft een unieke combinatie van praktijk, wetenschap en beleid te worden. Meer dan 60 sprekers, workshopgevers en symposiumhouders hebben toegezegd.
Andrée van Es, wethouder van Amsterdam voor Diversiteit en Burgerschap, opent de conferentie op vrijdag.
Job Cohen, oud-burgemeester van Amsterdam, spreekt op zaterdag.
Thema’s als armoede, uitsluiting en discriminatie, maar ook het versterken van veerkracht en weerbaarheid, en beleid gericht op verbinding worden behandeld. Praktijkmensen geven hun reacties op de lezingen en spelen in op de actualiteit. Het is een fantastisch programma geworden voor de beroepsvelden: arbeid, organisatie,  jeugd en onderwijs, beleid en GGZ. Het bevat lezingen, symposia, workshops, verhalen van jongeren en optredens.

Het volledige programma vindt u hier.

U kunt zich hier inschrijven voor de conferentie. Ook inschrijving voor 1 dag -de vrijdag of de zaterdag- is mogelijk.
Studenten kunnen zich hier inschrijven.
Wij hopen u op 30 november en/of 1 december te mogen begroeten.
Meer informatie over de conferentie: www.psynip.nl/identiteit2012

Organisatiecommissie
Identiteit2012@psynip.nl