‘As I Left My Father’s House’ op 1 mei in Utrechtse ULU-Moskee

Foto: Anna Van Kooij
Foto: Anna Van Kooij

Op zondag 1 mei is de voorstelling ‘As I Left My Father’s House’ twee keer te zien in de Utrechtse ULU-Moskee. Dit in het kader van Culturele Zondag, wat deze zondag als thema ‘Bestemming bereikt’ heeft. Op verschillende locaties in Utrecht vertellen voormalig vluchtelingen hun verhaal. Hoe lukte het hen hier in Nederland een nieuw leven op te bouwen?

In de ULU-Moskee kun je twee keer de voorstelling ‘As I Left My Father’s House’ bekijken. Deze voorstelling brengt verhalen van vluchtelingen, uit verschillende werelddelen, vanuit verschillende (religieuze) tradities en verbindt deze verhalen via de pijn, de moeilijkheden en de hoop die ieder in zich draagt. Deze prachtige voorstelling is de afgelopen 5 jaar bijna 300 keer opgevoerd, zowel in theaters als op festivals, godshuizen en congressen.

Daarnaast treden vluchtelingenjongeren op die meedoen aan de Utrechtse Toekomstacademie van NDC. Hier leren vluchtelingenjongeren allerlei essentiële vaardigheden, gaan ze op zoek naar hun talent en maken ze een concreet toekomstplan. Daarnaast worden ze gekoppeld aan een coach en een maatje die gericht is op zijn of haar talent. Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek.

Tijd: zondag 1 mei 13.00 – 14.45 en 16.00-17.45
Adres: Ulu Moskee Utrecht, Kanaalstraat 36

Wil je meer informatie over deze bijzondere Culturele Zondag? Hier vind je het hele programma van ‘Bestemming Bereikt’.