‘Als elder heb je een minder structurele en een meer informele rol’

Maryke11Een nieuwe ‘In the picture’! Maryke van der Eems is sinds kort verbonden aan NDC Amersfoort als elder. Elders denken op cruciale momenten mee over de ontwikkeling van de jongeren of het traject. Lees hier meer over haar beweegredenen om elder te worden voor het empowermenttraject ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’.

Hoe ben je in contact gekomen met New Dutch Connections?
Ik werk als Lean Expert bij ABN Amro, en ik werd via LaLuz gelinkt aan New Dutch Connections. In eerste instantie had ik een ondersteunde rol, waarbij ik Bright Richards en Margriet Stuurman (artistiek en zakelijk leider van New Dutch Connections) adviseerde over hun meerjarige strategie. Sinds kort ben ik dus elder in Amersfoort, mijn woonplaats.

Wat was jouw reden om elder te worden, en niet coach?
In mijn geval heeft dit vooral te maken met het tijdsvraagstuk. Als elder heb je een minder structurele en een meer informele rol. De ene week zal ik meer tijd kwijt zijn dan de andere week, maar hierbij is het wel mogelijk mijn uren flexibel in te plannen. Ik was erg positief over hoe New Dutch Connections kijkt naar talenten van jonge asielzoekers en hoe zij verbindingen leggen door deze jongeren te leren hun verhaal te vertellen. Op deze manier kan ik ook een constructieve bijdrage aan NDC leveren.

Wat is jouw rol als elder en wat voor uitdagingen zie je?
Als elder zet ik mijn netwerk in om actief ideeën van de grond te krijgen en jonge asielzoekers en bedrijven in Amersfoort met elkaar in verbinding te brengen. Dit doe ik niet alleen vanuit mijn werk bij ABN Amro, maar ook bijvoorbeeld vanuit de Gereformeerde Kerk Vathorst, waar ik lid ben. AZC Amersfoort is een glo (gezinslocatie) waar ook jonge moeders deelnemen aan het traject ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’. Ik houd mij nu vooral bezig met het vraagstuk rondom kinderopvang en denk mee over mogelijke activiteiten voor deze kinderen. Een leuke uitdaging!

Wil je ook elder worden, of op een andere manier bijdragen aan het traject ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’? Klik dan hier!