The future is uncertain, but sure it will be digital

‘The future is uncertain, but sure it will be digital’, aldus CFO van Gasunie René Oudejans.

Op 11 april werd de module ‘CodeMasters/ Programmeren met Python’ afgerond, een samenwerking met Gasunie en Accenture. Circa 3 maanden lang reisde een groep jonge vluchtelingen uit Burgum en Emmen naar Groningen om les te krijgen in codeertaal Python.

De lessen werden gegeven door verschillende werknemers van Gasunie. Docent Jan ter Schure: ‘Het enthousiasme van de jongeren werkte erg aanstekelijk en maakte het lesgeven echt leuk’. Ook docent Arshad Abdoelbasier stond ‘versteld van het enthousiasme van de deelnemers en hun ideeën om nóg beter te worden’.

Het was niet altijd gemakkelijk, zo was er bijvoorbeeld tijdelijk een tekort aan laptops, heerste er een griepepidemie en werd code geel afgekondigd, maar de jongeren lieten zich niet uit het veld slaan en hebben knap doorgezet om op deze dag hun eindproduct- een stukje codering- te kunnen presenteren. De jongeren hebben allemaal een certificaat   CodeMaster op zak en voor Basman heeft deelname zelfs een stage opgeleverd!

‘Deze samenwerking was voor ons nieuw en ook erg leerzaam: we krijgen niet dagelijks mensen mensen met zoveel verschillende achtergronden over de vloer. Wat mij voornamelijk bij zal blijven is hoe we de hobbels die we gaandeweg tegenkwamen samen oplosten. De samenwerking tussen de partners onderling en de deelnemers is misschien wel net zo belangrijk geweest als het programmeren zelf. Het was enorm inspirerend om te zien hoe je zaken samen kunt aanpakken en verder vormgeven. Ik ben erg blij met het resultaat en het feit dat Gasunie zich ook op deze manier kan laten zien’ – Mark Wiekens, Gasunie.