55 opdrachten en thee bij de zusters

zusters-augustinus

Zusters Augustinessen bieden hun locatie in Utrecht aan om NDC te ondersteunen in het helpen van asielzoekersjongeren. Op donderdag 17 maart verzamelen de jongeren zich bij het klooster en praten geinteresseerd met de zusters en de zusters met hen.

Route 55
Na deze ontmoeting en het drinken van een kopje koffie worden de jongeren in 3 verschillende groepen gedeeld. Bij elke groep zijn een paar begeleiders van New Dutch Connections aanwezig. Het spel bestaat uit 55 verschillende opdrachten, bijvoorbeeld: doe een dansje met een straatmuzikant of maak een foto van de Dom. De groep die de meeste opdrachten weet uit te voeren wint. Het spel is een leuke, actieve manier om de jongeren warm te maken voor Ondernemen in je Eigen Toekomst en om de stad beter te leren kennen. Al met al een geslaagde dag!

De trainingen van de nieuwe groep jongeren zijn van start gegaan en over 3 weken vindt het Matchingsdiner plaats, hierna zullen ze aan de slag gaan met de individuele filmpjes. De filmpremière zal plaatsvinden op 24 mei in het ZIMIHC theater Stefanus.