Jaaroverzicht 2015 Verhalen

Coach Anja Schonewille, die het is gelukt om de financiering van Mariams opleiding visagie rond te krijgen, vertelt over haar bijzondere vriendschap met Mariam.

Liesbeth is docent Nederlands als Tweede Taal, logopediste en een leven vol ervaring met tweetaligheid. Nu ze is gepensioneerd, wil ze die expertise graag inzetten voor vluchtelingjongeren. Via een kennis die coach is van een jongere, kwam ze terecht bij New Dutch Connections. Binnenkort gaat ze aan de slag voor de ToekomstAcademie.

Feras (18 jaar) komt uit Syrië. ‘Vanuit Syrië ben ik vier maanden geleden gevlucht en naar Nederland gekomen. Momenteel ben ik bezig om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. Ik volg een Nederlandse cursus op de Radboud Universiteit te Nijmegen. Deze cursus heb ik grotendeels te danken aan mijn maatje en coach die mij hiermee hebben geholpen’.

Imad (ook uit Syrië) vertelt: ‘NDC heeft mij geholpen om een nieuwe start te maken. In Syrië vond ik taekwondo al erg leuk, en dankzij NDC heb ik het in Nederland kunnen voortzetten. Tevens heb ik een totaal nieuwe cultuur leren kennen, ben ik in contact gekomen met Nederlanders, heb ik geleerd hoe ik mezelf moet presenteren aan de buitenwereld en heeft NDC mij in contact gebracht met het bedrijfsleven.

Tamin: ‘Op mijn zeventiende vluchtte ik uit Kabul, Afghanistan. Nu werk ik zelf als vrijwilliger bij New Dutch Connections.’