Jaaroverzicht 2015 – Verhalen

mariam-ondernemeninjeeigentoekomst

Mariam

Coach Anja Schonewille, die het is gelukt om de financiering van Mariams opleiding visagie rond te krijgen, vertelt over haar bijzondere vriendschap met Mariam.

Lees: Mariams succesverhaal

Liesbeth-Heerma-van-Voss

Liesbeth Heerma van Voss

Liesbeth is docent Nederlands als Tweede Taal, logopediste en een leven vol ervaring met tweetaligheid. Nu ze is gepensioneerd, wil ze die expertise graag inzetten voor vluchtelingjongeren. Via een kennis die coach is van een jongere, kwam ze terecht bij New Dutch Connections. Binnenkort gaat ze aan de slag voor de ToekomstAcademie.

Lees: ‘Aan de slag met taal’

hoenumet

Feras

Feras (18 jaar) komt uit Syrië. ‘Vanuit Syrië ben ik vier maanden geleden gevlucht en naar Nederland gekomen. Momenteel ben ik bezig om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. Ik volg een Nederlandse cursus op de Radboud Universiteit te Nijmegen. Deze cursus heb ik grotendeels te danken aan mijn maatje en coach die mij hiermee hebben geholpen’.

Lees: Hoe gaat het nu met Feras?

Imad

Imad

Imad (ook uit Syrië) vertelt: ‘NDC heeft mij geholpen om een nieuwe start te maken. In Syrië vond ik taekwondo al erg leuk, en dankzij NDC heb ik het in Nederland kunnen voortzetten. Tevens heb ik een totaal nieuwe cultuur leren kennen, ben ik in contact gekomen met Nederlanders, heb ik geleerd hoe ik mezelf moet presenteren aan de buitenwereld en heeft NDC mij in contact gebracht met het bedrijfsleven.

Lees: Hoe gaat het nu met Imad?

Tamin

Tamin

Tamin: ‘Op mijn zeventiende vluchtte ik uit Kabul, Afghanistan. Nu werk ik zelf als vrijwilliger bij New Dutch Connections.’

Lees: Hoe gaat het nu met Tamim?